PARKING MESTO U NOVOM SADU 6.000 EVRA! Za iste pare prodaje se OVA kuća od 120 kvadrata
Foto: Kurir/T.Ilić

kakvo poređenje

PARKING MESTO U NOVOM SADU 6.000 EVRA! Za iste pare prodaje se OVA kuća od 120 kvadrata

InfoBiz -

Garaža ili parking mesto u Beogradu i Novom Sadu znači da imate i siguran novac u džepu, reći će vam to svi agenti za nekretnine, ali i samo tržište.

Cena takvih objekata je postala visoka da mesta za automobile koštaju i kao garsonjere. Zato ne čudi poređenje na društvenim mrežama cene jedne kuće u Plandištu, i parking mesta u Novom Sadu.

Kako se može videti na oglasima, i jedno i drugo imaju istu cenu od 6.000 evra. Pojedini korisnici mreže Tviter kažu da im ovo nije normalna situacija.

Inače, u prvom kvartalu ove godine najskuplji kvadrat novoizgrađenog stana u Novom Sadu koštao je više od 3.000 evra, dok je cena kvadrata u starogradnji dostigla i do 2.720 evra.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, na tržištu nekretnina u Novom Sadu u ovom periodu je prometovano 189,9 miliona evra.

U odnosu na isti period 2022. godine, zabeležen je rast kupoprodaja u Novom Sadu za 332 ugovora (13,7 odsto). Na osnovu prikupljenih podataka iz kupoprodajnih ugovora, 12 odsto nepokretnosti je plaćeno iz kreditnih sredstava, što je za četiri odsto manje u poređenju sa prvim kvartalom 2021. godine. Iz kredita se najčešće plaćaju stanovi.

Zbog sve vidljivijeg problema sa nedostatkom parking mesta u gradu, raste i potražnja za garažama. U Novom Sadu je prodato 1.925 garažnih prostora, a cena im je bila od 2.000 do 11. 000 evra koliko je platilo 74 odsto kupaca.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track