TITOVA FABRIKA PROGLASILA BANKROT I IDE NA DOBOŠ BAŠ NA DAN MLADOSTI?! Pravila neuništive aparate a početna cena je kažu bagatela
Foto: RINA

rasprodaja

TITOVA FABRIKA PROGLASILA BANKROT I IDE NA DOBOŠ BAŠ NA DAN MLADOSTI?! Pravila neuništive aparate a početna cena je kažu bagatela

InfoBiz -

ČAČAK - Jedan od najvećih giganata Titovog vremena, fabrika za proizvodnju uređaja za domaćinstvo „Sloboda aparati” ponuđena je na prodaju kao pravno lice, po početnoj ceni od 126,3 miliona dinara, što je polovina procenjene vrednosti.

Sloboda Čačak
foto: RINA

Fabrika „Sloboda aparati” bankrotirala je 2018. godine, rešenjem Privrednog suda u Čačku, na osnovu čega će, uz odluku odbora poverilaca iz marta oveg odine, biti pristupljeno prodaji javnim nadmetanjem, koju sprovodi Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, kao upravnik nad ovom imovinom.

BILA JE TO ZVER OD USISIVAČA, A ZVUK KAO DA MIG 21 LETI PO KUĆI: Post na FB probudio setu! U mom srcu on će uvek biti broj 1

Javno nadmetanje zakazano je za 25. maj ove godine.

Na prodaju će biti ponuđeno 15 objekata fabrike „Sloboda aparati”, u koje spadaju fabričke hale i druge poslovne zgrade, koje su ili u mešovitoj svojini stečajnog dužnika ili s pravnom državine ili kao vanknjižno vlasništvo.

Na prodaju su i oprema i zalihe, vozila i potraživanja po osnovu otkupa 16 stanova u društvenoj svojini.

Privatizacija ove fabrike započeta je još 2005. godine, ali nikada nije sprovednea. 2008. godine su zatvoreni fabrički pogoni, a sledeće godine kolektiv je ušao u postupak restrukturiranja. Od 450 radnika, 406 je prešlo u vojnu kompaniju „Sloboda”.

Naime, 6. oktobra 1948. godine, maršal Josip Broz Tito je osnovao zajedničko preduzeće, da bi se 1958. od vojnog dela odvojio civilni, koji je svoju rad započeo proizvodnjom usisivača „minor g”, koji je pravljen po licenci nemačkog „Progresa”.

Pošto fabrika uređaja za domaćinstvo „Sloboda aparati” u Čačku duguje 461,6 miliona dinara Fondu za razvoj, država je preuzela zemljište i hale u Jezdini i preneće ih vojnoj kompaniji „Sloboda”.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track