GRČIĆ OTIŠAO IZ EPS-A, EVO GDE JE I ŠTA RADI: Njemu je sada desna ruka
Foto: Beta/Miloš Miškov

Bivši direktor EPS na novom zadatku

GRČIĆ OTIŠAO IZ EPS-A, EVO GDE JE I ŠTA RADI: Njemu je sada desna ruka

InfoBiz -

BEOGRAD - Bivši direktor EPS Milorad Grčić, koji je polovinom januara podneo ostavku na mesto prvog čoveka ovog javnog preduzeća, postavljen je na mesto pomoćnika predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića.

Grčić je prethodno, a posle ostavke, ostao da radi u EPS i to kao koordinator u kancelariji za odnose sa lokalnom zajednicom. U međuvremenu je napustio ovu kompaniju i sada će obavljati poslove iz oblasti ekonomskog razvoja, urbanizma, obrazovanja i dečije zaštite.

Tako je navedeno u zvaničnom dokumentu odnosno rešenju o postavljenju pomoćnika predsednika opštine Obrenovac. Kako se navodi, Grčić će obavljati poslove pomonćika za vreme trajana i do isteka četvgorogodišnjeg mandata Čučkovića, a počev od 1. maja ove godine.

Grčić je ostavku podneo 12. januara ove godine. Pismo ostavke uputio je Vladi Srbije. Tri dana posle, Vlada ga je na sednici i razrešila.

Povod za odlazak Grčića sa čela EPS-a bila je havarija na TENT-u u Obrenovcu i delimično ispadanje sistema iz funkcije u noći između 11. i 12. decembra prošle godine.

Novi v.d. direktor EPS je Miroslav Tomašević, koji je prethodno obavljao funkciju izvršnog direktora za proizvodnju energije u ovoj kompaniji.

Tomašević je inženjer sa dugogodišnjim iskustvom rada u EPS koji je i ranije viđen kao čelnik ovog javnog preduzeća.

Godine 2017. bio je kandidat za mesto prvog čoveka energetskog giganta Srbije. Prethodno je bio i direktor za unapređenje sistema u TENT-u. Rođen je 1966. godine.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track