VAŽNA ODLUKA SKUPŠTINE INĐIJA: Stiže novi investitor, biće više hiljada novih radnih mesta
Foto: Vojvodina uživo

Potpisan protokol

VAŽNA ODLUKA SKUPŠTINE INĐIJA: Stiže novi investitor, biće više hiljada novih radnih mesta

InfoBiz -

Održana je hitna sednica Skupštine opštine Inđija. Na dnevnom redu se našla samo jedna tačka - donošenje akta o izradi izmena i dopuna Prostornog plana opštine Inđija, kao akta koji prethodi konačnom donošenju izmena i dopuna Prostornog plana.

Izmena Prostornog plana se odnosi na stvaranje mogućnosti, u skladu sa važećim propisima, da se na lokalitetu severoistočno od naselja Inđija, severno od radne zone u naselju Inđija, a južno od radne zone broj 15 i istočno od radnih zona 9 i 16, između pruge za vozove velikih brzina i autoputa E 75, uz dalju urbanističku razradu i direktnu primenu plana, formiraju nove radne zone.

Prema rečima predsednika opštine Inđija, Vladimira Gaka, očekuje se dolazak novog investitora koji će graditi svoj proizvodni pogon na preko 700ha. Ovu investiciju najavio je i predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić na otvaranju Sajma automobila. Potpisani su protokoli i jedan deo ugovora koji idu ka realizaciji investicije i vrlo brzo će se znati rezultat.

Ovo je investicija koja će otvoriti 4 do 5 hiljada novih radnih mesta i koja je 10 puta veća od Tojo Tajersa, u svakom smislu i od broja zaposlenih i od visine i vrednosti investicije i od površine zemljišta na kojem će se graditi fabrika.

Kako je potpisana klauzula o tajnosti za sada ne može da se priča o kom investitoru je reč.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track