POSKUPEO CAR GO U BEOGRADU: OVO je obrazloženje te odluke! Skok cena i prevoza u Nišu
Foto: EPA/ JENS SCHLUETER

sve zbog nafte

POSKUPEO CAR GO U BEOGRADU: OVO je obrazloženje te odluke! Skok cena i prevoza u Nišu

InfoBiz -

Kompanija CarGo obavestila je korisnike da od danas počinje da na pružene usluge obračunava nove cene. Te cene biće veće za 15 odsto.

Kao obrazloženje naveli su porast cene naftnih derivata.

"Cena naše usluge nije menjana od kada smo počeli s radom... Pored poteškoća na koje smo nailazili od samog starta, uvek smo se trudili da unapređujemo kvalitet usluge, investiramo, uvodimo nove automobile i usluge", piše između ostalog u saopštenju.

Pre dva meseca za 20 odsto poskupele su i taksi usluge, tako je start sa 170 dinara otišao na 250, dok je cena po kilometru sa 65 otišla na 73 dinara. Noćna tarifa je poskupela za 10 dinara, na 95 dinara po kilometru, a čekanje za 150, na 900 dinara.

Poskupljuju gradski i prigradski prevoz u Nišu

U međuvremenu, stiže vest i o poskupljenju prevoza u Nišu.

Gradski i prigradski prevoz u Nišu će od 1. juna poskupeti za trećinu, a gotovo za četvrtinu već su poskupele karte u međugradskom prevozu „Niš-eskpresa”.

Na sajtu „Niš-eskpresa” najavljeno je da putnici u autobusima više ne mogu da kupuju karte sa popustom koji važe za studente i penzionere.

Na sajtu grada Niša ranije ovog meseca objavljena je odluka Gradskog veća kojom se odobrava poskupljenje karata u gradskom i prigradskom prevozu u proseku za 33 odsto.

Karta za jednu vožnju u prvoj zoni koštaće ubuduće 80 dinara, umesto dosadašnjih 60 dinara, za drugu zonu biće 105 dinara a sada je 80 dinara, a karta za treću zonu koštaće 120 dinara umesto sadašnjih 90.

Sredinom prošlog meseca u Nišu je poskupeo i taksi prevoz, umesto 110 dinara, taksisti sada početnu cenu vožnje naplaćuju 130 dinara.

Kilometar vožnje taksijem u gradu od 6 do 22 sata košta 40 dinara, 50 dinara kilometar vožnje od 22 sata do 6 sati, nedeljom i državnim praznicima, a vožnja van grada je 65 dinara po kilometru.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track