URADI SAM KUĆA ZA 2.000 EVRA?! Kupuje se onlajn, stiže na kućnu adresu, a sklapa za 2-3 dana SAMO VAM TREBA KOMADIĆ ZEMLJE
Foto: Profimedia

hit u svetu

URADI SAM KUĆA ZA 2.000 EVRA?! Kupuje se onlajn, stiže na kućnu adresu, a sklapa za 2-3 dana SAMO VAM TREBA KOMADIĆ ZEMLJE

InfoBiz -

Bilo na točkovima ili čvrsto uzemljene kuće veličine oko 45 kvadrata ili manje postale su sve popularnije poslednjih godina.

Nepopravljivi avanturisti koji žele da sa sobom ponesu na kampovanje putujuću kuću mogu da izaberu dom na točkovima, a za komadić zemlje sa obradivom površinom traže se "nepokretne".

Male kuće na sklapanje poslednjih godina postaju sve veći hit, jedne i druge se mogu kupiti online, a nakon dostave delova jedino što treba je - da ih sastavite.

Popularnost kuća koje u delovima dolaze preko onlajn prodavnica počela je da raste nakon krize 2007. godine, a pored onih kojima je potrebno jeftino rešenje kupuju ih i ljubitelji prirode ili minimalisti koji ne žele da se izgube u preteranim kvadratima.

Oba se mogu kupiti na internetu, na primer na Amazonu, a nakon isporuke delova sve što je potrebno je da ih sastavite u upotrebljivu celinu. Da bi sve funkcionisalo kako treba i da ne bi bilo nezgoda, struju i ostale detalje je bolje prepustiti profesionalcima.

"Uradi sam" kolibice se mogu pronaći i za manje od 2.000 evra, nešto veće kućice koštaju 4.500, a cene ozbiljnijih kuća penju se i na cifru veću od 17.000 evra.

Čak je nekoliko medijskih kuća objavilo je da je rasprodata montažna kuća od 172 kvadratna metra, vredna 7.000 evra, za koju proizvođač tvrdi da se može izgraditi za osam sati i da se može isporučiti i direktno od proizvođača.

Dva do tri dana i dva para ruku su navodno dovoljni za postavljanje manjih primeraka. Osim truda utrošenog na spajanje delova, potrebno je i neko vreme dok se ne nađe kuća koja se može isporučiti u Srbiju ili neka druga varijanta kako bi novi dom srećno stigao na željenu adresu.

(Kurir.rs/Mondo/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja