VLADIMIR LUČIĆ ZA BIZNIS RIPORTER: Godišnji prihod Telekoma Srbija biće 1,5 milijardi evra, širimo se u EU i SAD
Foto: Printskrin / You Tube

ozbiljni projekti

VLADIMIR LUČIĆ ZA BIZNIS RIPORTER: Godišnji prihod Telekoma Srbija biće 1,5 milijardi evra, širimo se u EU i SAD

InfoBiz -

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić u intervjuu za renomirani "Biznis riporter" govorio je o svojoj kompaniji kao najvećem telekomunikacionom i multimedijalnom provajderu u Jugoistočnoj Evropi.

Zašto je Zapadni Balkan toliko važan za Vas? - bilo je prvo pitanje upućeno Vladimiru Lučiću.

"Zapadni Balkan ima veliki potencijal za rast, naročito Srbija čiji BDP raste. Telekom Srbija je najveću operater u regionu, imamo više od 11 miliona korinisnika, a naš godišnji prihod je veći od 1,3 milijardi evra. Ove godine će biti 1,5 milijardi. Međutim, ono što je posebno važno, naše područje ekspanzije neće biti samo da imamo više korisnika u tom regionu. Imamo još jedan važan projekat, a to je da se proširimo i u EU i SAD. Čak 15 miliona ljudi iz Srbije, BiH i Hrvatske živi i radi mahom u Švajcarskoj, Nemačkoj, Austriji i SAD, i održavaju kontakt sa porodicom i prijateljima u domovini. Takođe za njih imamo i domaće sadržaje, ako žele da gledaju domaće filmske ili sportske kanale. Oni koriste digitalne i finansijske tehnologije, na primer, kada žele da pošalju novac kući. To je razlog zbog kog otvaramo nove mobilne mreže, u Nemačkoj i Švajcarskoj, a sledeće godine u SAD i Kanadi", rekao je direktor Telekoma Srbija.

Vladimir Lučić
foto: Printskrin / You Tube

Govoreći o učinku u regionu, Lučić je dodao:

"U našem regionu imamo 11 miliona korisnika, ali i dalje imamo prostora za rast veći od dva miliona. Mnogo važnije je da imamo prostora da povećamo prihode nekim dodatnim servisima i sadržajima. Naša procena je da ćemo samo u regionu imati godišnji prihod od dva miliona evra".

Upitan šta je sada potrebno, a u skladu je sa ambicijama kompanije, Lučić je poručio:

"Treba da završimo našu investiciju u optički 5G u zemljama Zapadnog Balkana i povećamo naša ulaganja u digitalne servise i sadržaje".

Na konstataciju da je uticaj Telekoma Srbija na ekonomiju i građane veliki, Lučić se nadovezao:

"Što se ulaganja tiče, a što ne može da čeka godinu ili dve, to je digitalna budućnost. Želimo više partnera da nam se pridruži da zajedno investiramo. Bićemo prva kompanija iz Srbije i Zapadnog Balkana sa više od 500 miliona korporativnog bon-tona na Evropskoj berzi. Zbog svega toga verujem da će nas mnogi ulagači, prvenstveno iz SAD, pronaći atraktivnim i postati deo naše uspešne priče".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track