01:05

POVEĆANJE PENZIJA NAJKASNIJE 1. NOVEMBRA, A NOVO OD JANUARA 2023. Veroljub Arsić: Moramo da brinemo o sugrađanima

predsednik Odbora za privredu i regionalni razvoj

POVEĆANJE PENZIJA NAJKASNIJE 1. NOVEMBRA, A NOVO OD JANUARA 2023. Veroljub Arsić: Moramo da brinemo o našim sugrađanima

InfoBiz -

Kako osigurati standard građana i smanjiti jaz izmedju bogatih i siromašnih uprkos problemima koje stvara rat u Ukrajini? Država najavljuje značajno povećanje penzija, rast minimalne zarade, i povoljnu situaciju sa gasom tokom zime.

Veroljub Arsić
foto: Kurir televizija

Upravo o ovome govorio je u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji predsednik Odbora za privredu i regionalni razvoj u poslednjem sazivu Narodne skupštine Veroljub Arsić.

Veroljub Arsić
foto: Kurir televizija

Ukupno kumulativno povećanje penzija biće 19,1 odsto, zaključno sa 1. januarom 2023. godine, i za to je dobijena saglasnost MMF

- Ovo su sada rezultati onih mera i reformi koje su sprovedene. Tada su naši sugrađani penzioneri podneli najveći deo tereta tih mera. Mi smo im zahvalni, moramo da pokažemo i da brinemo o njima. Sada imamo privredu i stabilne finansije koje nam dozvoljavaju povećanje penzija. Ovo je prvi put da je to tako visoko, imali smo situaciju u daljoj prošlosti da je bilo povećanja ali je tada bila inflacija. Sa ovim povećanjem, imamo nominalan rast i efekat poboljšanja kvaliteta života - rekao je Arsić.

Veroljub Arsić
foto: Kurir televizija

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

08:05

DRŽAVA POVEĆAVA PENZIJE, PLATE I MINIMALAC: Stručnjaci analizirali da li će ovi potezi umanjiti osećaj krize i inflacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track