OD 1. JULA NOVE CENE CIGARETA! Evo koliko će koštati NAJJEFTINIJA PAKLICA
Foto: Shutterstock

OD 1. JULA NOVE CENE CIGARETA! Evo koliko će koštati NAJJEFTINIJA PAKLICA

InfoBiz -

Plate u Srbiji su u prva tri meseca ove godine realno skočile za 4,3 odsto, cene za 8,7 odsto, dok je kupovina u maloprodaji povećana za čak 10,6 odsto, pokazuje kvartalni izveštaj Republičkog zavoda za statistiku.

Ko hoće posle svega da zapali cigaretu i to će ga još više koštati jer od 1. jula poskupljuju i cigarete. Najjeftinija paklica koštaće 300, a najskuplja 580 dinara.

0117542390, pepeljara, cigara, cigareta
foto: Profimedia

Da li je i poskupljenje cigareta očekivano i da li bez obzira na rast cena, stvarno više kupujemo i trošimo, otkrio je gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji Jovan Ristić iz Efektive.

- Nije ovo ništa iznenađujuće. Akcizna roba će najviše poskupljivati. Cigarete poskupljuju oduvek, to nama nije esencijalno. Mene mnogo više brine što poskupljuje gorivo i hrana, cigarete su nekako stvar luksuza. Mi sada pored inflacije imamo i paniku, ljudi se nekako vode time da je bolje kupiti što više sada, dok ne porastu još više cene. Ima roba koja se kvari i glupo je kupovati neke sumanute zalihe - rekao je Ristić.

01:58

Jovan Ristić iz Efektive o poskupljenju cigareta

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:00

PORAST CENE ŠKOLARINE JE MINIMALAN ZA ONO ŠTO DOBIJU! Dekanka Ekonomskog fakulteta objasnila sve pogodnosti studiranja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track