BEZ OVOGA NE MOŽETE U MALINE: Uslovi su da govorite engleski i poznajete osnove gajbologije! Novi hit oglas za berače (FOTO)
Foto: Shutterstock

BEZ OVOGA NE MOŽETE U MALINE: Uslovi su da govorite engleski i poznajete osnove gajbologije! Novi hit oglas za berače (FOTO)

InfoBiz -

Ivanjički kraj poznat je po "crvenom zlatu", kojeg ne samo da ima u izobilju već je i vrlo kvalitetno, a cena slasne voćke raste iz godine u godinu.

Srpska malina se odlično plasira na inostranim tržištima, te svake sezone kreće ozbiljna potraga za beračima. Voćari su spremno da daju izdašne dnevnice, mada su i uslovi za dobijanje posla sve zahtevniji.

I to nije slučaj samo u voćarstvu. Slatko je sve nasmejao jedan "oglas za posao" koji je, kako se može pretpostaviti, šaljiva aluzija na trenutnu situaciju na tržištu rada - gde se od potencijalnih radnika zahteva podosta.

Ni berači nisu pošteđeni, a ako ne verujete, onda pogledajte "uslove" za ovaj posao. Post je objavljen na Fejsbuk stranici "Ivanjičanin", uz napomenu da se traže samo "ozbiljni berači".

Takođe piše da vam za rad u polju treba fakultetska diploma, poznavanje engleskog i barem još jednog stranog jezika, zatim treba da posedujete dozvolu C kategorije i da znate da radite na računaru.

Uslovi su i da imate maksimum 23 godine, ali da imate pet godina radnog iskustva, od čega barem tri u berbi. Posebno nas je nasmejao "zahtev" naveden u postu - da znate osnove gajbologije (nauke o slaganju gajbi). Takođe, traži se da imate istančan periferni vid kako ne biste preskočili neku malinu tokom branja.

Iako je reč o šaljivom oglasu, verovatno je inspirisan nekim realnim životnim situacijama.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track