03:03

EKSPERT ZA NEKRETNINE O CENAMA U SRBIJI Evo da li možemo da očekujemo jeftinije stanove OVO BI MOGLO DA NAS OHRABRI

nekretnine u srbiji

EKSPERT ZA NEKRETNINE O CENAMA U SRBIJI Evo da li možemo da očekujemo jeftinije stanove OVO BI MOGLO DA NAS OHRABRI (VIDEO)

InfoBiz -

Na svetskom tržištu poslednje dve nedelje primetan je veliki pad cene rude gvožđa koje sada košta 117 dolara po toni, a 8. juna koštala je je 142,4 dolara za istu količinu.

Loznica, gradnja, novogradnja, zgrada, gradilište
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Kako je zbog pandemije, ali i ukrajinske krize bilo velikih skokova cena rude gvožđa, odnosno čelika, to se osetilo i u Srbiji, zbog čega je, između ostalog, došlo i do skoka cena nekretnina u novogradnji.

Da li ovo znači da će nekretnine pojeftiniti istraživao je novinar Kurir televizije Predrag Žambok. Njegova sagovornica bila je ekspert za nekretnine Davorka Tasić.

Davorka Tasić
foto: Kurir Televizija

- Cena čelika je pala, ali cene nekretnina nisu. Taj skok repromaterijala koji se desio u prošlosti kalkulisali su u cenu stana. Ovaj trenutni pad repromaterijala ne može da utiče naglo na spuštanje cena. To će se možda osetiti kod onih investitora koji sad prave predračune i ulaze u gradnju. Verovatno će cena gradnje biti jeftinija. Trenutno ne očekujemo cenu pada novogradnje - rekla je ekspert za nekretnine Davorka Tasić i dodala:

- Cene novogradnje u Beogradu trenutno stagniraju. Ponuda je takva kakva jeste, ali je potražnja manja. Sad su i odmori i leto. Nema znatnih promena na tržištu. Ako se ovaj trend nastavi, pretpostavljam da će doći do blagog pada cena.

03:03

EKSPERT ZA NEKRETNINE O CENAMA U SRBIJI Evo da li možemo da očekujemo jeftinije stanove OVO BI MOGLO DA NAS OHRABRI

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:13

U BEOGRADU MASA OBJEKATA LEŽI NA VIŠE OD 2.000 KLIZIŠTA: Frapantni podaci Građevinske komore Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track