ŠAPIĆ I MOMIROVIĆ OBIŠLI RADOVE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Putari kasne na deonici od Novog Beograda do Surčina
Foto: MGSI Đ.K

završeno više od 60 odsto tog projekta

ŠAPIĆ I MOMIROVIĆ OBIŠLI RADOVE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Putari kasne na deonici od Novog Beograda do Surčina

InfoBiz -

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da radovi na izgradnji autoputa E763 - Miloš Veliki, na deonici od Novog Beograda do Surčina, ušli u "mali period kašnjenja", jer postoje problemi sa eksproprijacijom i deponijom "koja tu stoji godinu dana".

Šapić je prilikom obilaska radova na toj deonici rekao da "stvari nisu baš najbolje funkcionisale", ali da će od sada morati i dodao da će gradski menadžer Miroslav Čučković biti zadužen da prati stvari koje Grad Beograd treba da sprovede, preneo je Beoinfo.

Surčin, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić
foto: MGSI Đ.K

"Ne mogu da garantujem da će biti sve završeno u rokovima, ali garantujem da će ministarstvo i izvodjači i sva druga preduzeća imati tačno prolazno vreme i informaciju dokle se stiglo, koje su objektivne okolnosti u kojima se radi i problemi sa kojima se susrećemo", kazao je gradonačelnik.

On je naveo da su mnoge stvari i na toj obilaznici rađene bez Grada Beograda i naglasio da se to više neće dogadjati jer "više neće ni jedan infrastrukturni projekat od nacionalnog značaja u kojem Grad ima učešća da kasni zbog krivice Grada".

Surčin, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić
foto: MGSI Đ.K

"Za mene kako gradonačelnika je porazno da zbog relativno malih i nebitnih stvari ovakav jedan projekat stoji, uradićemo sve što možemo da izadjemo sa procenom do kada će ovaj projekat biti gotov", rekao je Šapić.

Ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kazao je da je završeno više od 60 odsto tog projekta.

"Cilj nam je bio da završimo do kraja godine, ali sam uveren da uz efikasnu saradnju svih ovaj projekat može da bude gotov do februara, marta sledeće godine. Ova saobraćajnica je ključna za sve Beogradjane koji putuju ka Zapadnoj Srbiji, Istočnoj Bosni i Crnoj Gori, zato je jako važna jer će njime autoput Miloš Veliki dobiti smisao za sve Beogradjane", kazao je ministar.

1 / 6 Foto: MGSI Đ.K

Dužina deonice je 7,9 kilometara i projektuje se za brzinu od 80 kilometara na čas. Na trasi će biti četiri mosta i dva nadvožnjaka.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track