NIJE VIC! CENOVNIK POSLASTIČARNICE, ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Evo na koliko je izašla kugla sladoleda u Pirotu!
Foto: Shutterstock

a nekad je bila 10 dinara

NIJE VIC! CENOVNIK POSLASTIČARNICE, ZAPALIO DRUŠTVENE MREŽE: Evo na koliko je izašla kugla sladoleda u Pirotu!

InfoBiz -

Specijalitet im je kačamak sladoled

BEOGRAD/PIROT - Godinama unazad veliki broj građana Srbije, zavideo je Piroćancima na ceni omiljene letnje poslastice, pošto je jedna kugla ovog najhladnijeg zadovoljstva, koštala tek deset dinara.

Ipak, prvo kriza izazvana korona virusom, te i sadašnje ekonomsko stanje izazvano ratnim dešavanjima u Ukrajini, podigli su cenu sladoleda, te sada u jednoj od poslastičarnica, cena jedne kugle sladoleda iznosi 30 dinara.

Ovo poskupljenje nije promaklo kako žiteljima Pirota, tako i korisnicima društvenih mreža, te je na tviteru osvanula cena sladoleda i to uz komentar "Znaš da je inflacija ozbiljna kad kugla sladoleda u Pirotu više nije dvadeset dinara."

sladoled, Pirot, kugla
foto: Twitter Printscreen

Ipak, u komentarima ispod objave, više pažnje je privukao kompletni cenovnik poslastičarnice, ali i ponuda, poput "kačamak sladoleda".

Naime, u Pirotu čak i pored poskupljenja, može da se pojede više kugli za sto dinara, što je u prestonici, ali i drugim većim gradovima Srbije, većinom nemoguća misija.

O poskupljenju, za medije su pričali i sami poslastičari iz Pirota.

- Naš sladoled nimalo se po ukusu ne razlikuje od onog u Beogradu, ali je ovde kupovna moć manja. Šest, sedam godina nismo podizali cenu sladoleda, koštala je kugla 10 dinara, a sada 20 do 30 dinara. A kod drugih ne znam da li je tako, jer po tim cenama možda i stoji - rekao je pre mesec dana u razgovoru za "Informer", poslastičar iz Pirota.

Kurir.rs/Blic/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track