OVAKO SE IZ SRBIJE MOŽETE UKLJUČITI NA NOVI AUTO-PUT U CRNOJ GORI: Vodite računa da ne promašite isključenje jer DRUGOG NEMA
Foto: Mondo.me

put skraćen za sat vremena

OVAKO SE IZ SRBIJE MOŽETE UKLJUČITI NA NOVI AUTO-PUT U CRNOJ GORI: Vodite računa da ne promašite isključenje jer DRUGOG NEMA

InfoBiz -

Deonica auto-puta kroz Crnu Goru od Kolašina do Podgorice dužine 41 kilometar otvara se za vozače sutra u 8 sati ujutru.

To znači da svi koji putuju ili se vraćaju sa mora više ne moraju da koriste put kroz kanjon Morače. Dobra vest za sve one koji u narednih sedam dana budu prolazili auto-putem jeste da će putarina biti besplatna.

Vozači koji dolaze iz Srbije bez obzira na to na kom graničnom prelazu ulaze u Crnu Goru na novi auto-put dolaze magistralnim putem koji vodi kroz Kolašin.

Ubrzo nakon što prođu Kolašin naići će na saobraćajni znak koji označava pristupni put koji vodi ka uključenju na auto-put i koji treba da prate. Ako promaše isključenje, jedina opcija je da se negde okrenu i vrate, jer drugih uključenja na auto-put u blizini nema.

Od Kolašina ima 11 km do uključenja na auto-put koje je kod Mateševa.

Tu je naplatna rampa, a posebna pogodnost u narednih sedam dana je što će vozači biti oslobođeni plaćanja putarine. Posle toga cena za putnička vozila biće 3,5 evra za čitavu deonicu, a za motocikle 1,5 evro.

Kad se uključe na novi auto-put, prvi izlaz na koji će naići je Veruša, a zatim Pelev brijeg. Ovi izlazi rade, ali svakako ne vode do mora, pa svi koji idu na obal, svakako nastavljaju pravo do izlaza Smokovac koji je i krajnja tačka do sada završene deonice.

1 / 7 Foto: Mondo.me

Tu je naplatna rampa posle koje je potrebno samo nekoliko stotina metara da stignete do kružnog toka i magistralnog puta na ulasku u Podgoricu zaobilazeći potpuno kanjon Morače. Odatle vozači nastavljaju ustaljenom trasom ka svom odredištu.

02:29

Otvorena prva deonica auto-puta u CG

Za 41 km koliko ima od Mateševa do Smokovca spuštate se sa oko 1.000 na 60 metara nadmorske visine.

Podsetimo da je brzina na auto-putu u Crnoj Gori ograničena na 100 km, a na pojedinim kraćim delovima čak i na 60 km/h.

Bez obzira na to deonica se prolazi za oko 25 minuta umesto dosadašnjih sat i po vremena koliko je potrebno proći kanjon Morače.

Pažnju treba obratiti pri prelasku preko mosta Moračica gde su jači udari vetra.

Takođe na ovom auto-putu izgrađeno je 20 mostova ukupne dužine oko šest kilometara, 16 dvocevnih tunela ukupne dužine 17,74 kilometra, a otvorena trasa je projektovana na dužini od oko 17,17 kilometara.

(Kurir.rs/Nova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track