NOV UDARAC PO DŽEPU SRBINA! POSKUPLJUJE REGISTRACIJA VOZILA: Evo kako da izračunate CIFRU koju ćete morati da platite
Foto: Shutterstock

neprijatno iznenađenje za vozače

NOV UDARAC PO DŽEPU SRBINA! POSKUPLJUJE REGISTRACIJA VOZILA: Evo kako da izračunate CIFRU koju ćete morati da platite

InfoBiz -

Mnogi vozači se se prethodnih dana neprijatno iznenadili kada su ugledali nove cene osiguravajućih kuća.

Naime, nekolicina njih je od 1. avgusta podigla cene polise osiguranja za oko 20 odsto u proseku, što je podiglo i ukupnu cenu registracije.

Urednik sajta registracija-vozila.rs Milan Stepanović objasnio je za Kurir televiziju da poskupljenje iznosi oko 22 odsto i da se tarifa određuje na osnovu snage automobila.

- Razlog su poskupljena u svim industrijama. Kada govorimo o osiguranju vozila, trebamo naglasiti da je ono obavezno. To morate imati pri svakoj registraciji vozila. Treba prvo videti kako se formira cena obaveznog osiguranja, a za kontrolu je zadužena Narodna banka, sektor nadzor za osiguranja. Banka mora da odobri zahtev, a zahtev su podnele osiguravačke kući u Srbiji. Ovo poskupljenje koje se desilo 1. avgusta iznosi negde 22% i sve osiguravačke kuće u skladu sa tim kreću sa primenjivanjem poskupljena. Od ponedeljka ćemo imati poskupljenja kod svih osiguravačkih kuća. To osiguranje se tarifira na osnovu snage automobila i neće svi plaćati isto. Postoje određene tarife koje su napravljene u skladu sa snagom. Mogu direktno da provere vozači na sajtu registracija-vozila.rs koliko će ih koštati polisa osiguranja - objasnio je za Kurir televiziju Stepanović.

04:17

POSKUPLJUJE REGISTRACIJA VOZILA! Nov udarac po džepu Srbina, evo koliko novca ćete sad morati da izdvajate

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:00

CRNOGORSKI AUTO-PUT JE KVALITETAN, DOSTA PARA JE ULOŽENO! Prof. Vujanić razjasnio zbog čega cena putarine od 3,5 EVRA NIJE VISOKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track