BANKE ZARADILE 474 MILIONA EVRA NA PROVIZIJAMA: Stručnjaci kažu da zarađuju više nego RUDNICI ZLATA
Foto: Shutterstock

UDAR NA DŽEP

BANKE ZARADILE 474 MILIONA EVRA NA PROVIZIJAMA: Stručnjaci kažu da zarađuju više nego RUDNICI ZLATA

InfoBiz -

Banke koje posluju u Srbiji zaradile su lane 474 miliona evra samo na provizijama, što je 145 miliona evra više nego prethodne godine. I pored toga, od avgusta su ponovo poskupele naknade, a stručnjaci navode da zarađuju više nego rudnici zlata i da se ponašaju kao lihvari.

Poslednju korekciju cena banke su napravile 1. avgusta kada su poskupeli održavanje računa, izdavanje čekova, ali i počeo je da se naplaćuje pogrešno ukucan pin.

Javnost i stručnjaci već danima bruje o tome kako banke enormno zarađuju dok će Narodna banka Srbije novim merama koje će danas obelodaniti pokušati da zauzda njihovu samovolju.

Advokat Advokatske komore Beograda Miroslav Živković izjavio je da su banke u Srbiji od naknada i provizija u prethodnoj godini imale veći prihod od onog koji Rudarski basen Bor ima od godišnjeg iskopavanja zlata?!

- Prema završnim računima za prethodnu godinu, samo od provizija banke su zaradile 474 miliona evra, što je za 145 miliona više nego 2020. godine što je veći prihod od godišnje zarade na zlatu u rudniku Bor - precizirao je advokat.

Živković je naglasio da NBS mora hitno da interveniše.

Dejan Gavrilović iz Udruženja bankarskih klijenata "Efektiva" kaže da "nove naknade nemaju nikakvog smisla, s obzirom na to da su banke već izuzetno profitabilne firme".

Dejan Gavrilović
foto: Kurir televizija

- Jedini njihov cilj je dodatna zarada. Potpuno neopraavdano banke dižu svoje troškove. Ne radi se o delatnosti koja trpi zbog rasta cena goriva ili nečeg sličnog. Oni jesu lihvar, koriste priliku i gledaju da nam oderu kožu s leđa.

Kurir.rs/ Informer

Kurir.rs/ Informer

Bonus video:

03:29

NOVI UDARAC PO DŽEPU! Banke povećavaju cene usluga od 1. avgusta, Uzelac za Kurir TV objasnio šta tačno POSKUPLJUJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track