VELIKA PROMENA ZA SVE KOJI SE GREJU NA GAS OD 1. OKTOBRA: Umesto u kubnim metrima, gas će se obračunavati u kilovat-satima
Foto: Shutterstock

UZ saglasnost Agencije za energetiku

VELIKA PROMENA ZA SVE KOJI SE GREJU NA GAS OD 1. OKTOBRA: Umesto u kubnim metrima, gas će se obračunavati u kilovat-satima

InfoBiz -

BEOGRAD - Javno preduzeće Srbijagas objavilo je da će se od 1. oktobra isporučeni prirodni gas umesto u kubnim metrima (m3) obračunavati u kilovat satima (kWh).

Srbijagas je na svom sajtu objavio da je dobio saglasnost Agencije za energetiku na odluku o ceni prirodnog gasa za javno snabdevanje, a u skladu sa odlukom o izmenama i dopunama metodologije za određivanje cene prirodnog gasa za javno snabdevanje iz ove godine.

"Pomenutom odlukom se tarife za 'kapacitet' iskazuju u 'dinarima/ kWh/dan/godinu', a tarife za 'energent' u 'dinarima/kWh'", naveli su iz Srbijagasa.

Kako je precizirano, "izmene metodologije posledica su promene načina merenja isporučenog prirodnog gasa i uvođenja kWh umesto m3 kao obračunske veličine isporučene energije u skladu sa uredbom".

Iz Srbijagasa su istakli da promena u načinu iskazivanja cena prirodnog gasa za javno snabdevanje "neće imati ekonomsko finansijske efekte na visinu tarifa i prosečnih cena".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track