09:15

U EVROPI SVI IMAJU JEDNU VELIKU BRIGU: Stručnjaci o nadolazećoj zimi EVO ŠTA TREBA NAS DA ZABRINE

međunarodna kriza

U EVROPI SVI IMAJU JEDNU VELIKU BRIGU: Stručnjaci o nadolazećoj zimi EVO ŠTA TREBA NAS DA ZABRINE (VIDEO)

InfoBiz -

Cena gasa na svetskom tržištu bukvalno raste iz sata u sat. Evropu je tako dočekao i novi rekord, da će države za hiljadu kubika gasa morati da izdvoje i preko 3000 dolara. Nemački kancelar Olaf Šolc priznao je da se država suočava sa značajnim izazovima, a preti i svojevrsan egzodus fabrika, kako su preneli mediji.

Bušatlija
foto: Kurir Televizija

Španija je uvela hitne mere štednje i sve zgrade u javnom sektoru, šoping molovi, bioskopi, hoteli neće smeti da spuštaju temperaturu ispod 27 stepeni Celzijusa leti, dok temperatura zimi neće biti viša od 19 stepeni.

Šta je sa Srbijom? Da li smo i mi na pragu mera štednje i hoćemo li imati dovoljno struje i gasa ove zime? To su voditelji Pulsa Srbije pitali današnje goste, Mahmuda Bušatliju, savetnika za razvoj i investicije i Nebojšu Atanackovića, počasnog predsednika Unije poslodavaca Srbije.

Bušatlija
foto: Kurir Televizija

- Moramo prvo biti načisto sa činjenicom da se ovih 3.000 ne odnosi na dugoročne aranžmane - rekao je Bušatlija u debati Pulsa Srbije na Kurir televiziji i dodao:

Bušatlija
foto: Kurir Televizija

- U Evropi svi imaju isti proble, a to je kako zameniti ruski gas za neki drugi, koji je postoji - zaključio je Mahmud Bušatlija.

Atanacković i Bušatlija
foto: Kurir Televizija

A kako zameniti ruski gas?

- Slušam sve to o merama i šta sve preduzimaju Nemci. Mislim da smo mi navikli da se snalazimo. Očigledno je da će biti energetski pritisak kada se radi o grejanju na drvo, jer sa ugljem ne stojimo naročito - rekao je Nebojša Atanacković, počasni predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Više pogledajte u VIDEU ISPOD:

09:15

U EVROPI SVI IMAJU JEDNU VELIKU BRIGU: Stručnjaci o nadolazećoj zimi EVO ŠTA TREBA NAS DA ZABRINE

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

07:59

HIBRIDNI RAT JE PRED NAŠIM OČIMA! Lančane dojave o bombama, cenzure na društvenim mrežama, a OVA STVAR JE NAJVAŽNIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track