12:47

Siniša Knežević o projektu Moja prva plata

objasnio

OVO SU NAJVEĆI PROBLEMI KOD ZAPOSLENJA MLADIH: Knežević otkrio pitanje koje se kandidatima postavlja... NIJE IM SAMO NOVAC BITAN

InfoBiz -

I dalje se prosečan srpski domaćin začudi kada roditelji u zapadnoj Evropi, a naročito u Americi, traže od tek svršenog srednjoškolca da nađe posao i iseli se iz porodičnog doma.

U našoj zemlji to i dalje nije slučaj, ali mladi se trude da nađu posao po svojim afinitetima. Po nekim istraživanjima čak trećina mladih u Srbiji više od dve godine čekaju na zaposlenje. Zbog toga su voditelji Pulsa Srbije danas u goste pozvali Sinišu Kneževića iz Nacionalne službe za zapošljavanje koji će nam između ostalog reći nešto više i o programu Moja prva plata.

Simiša Knežević
foto: Kurir Televizija

- Ovaj program namenjen je podsticaju zapošljavanja mladih. Treću godinu zaredom Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje ovaj projekat. Dvadeset drugog ovog meseca startovala je prva faza - rekao je Knežević i dodao:

Simiša Knežević
foto: Kurir Televizija

- Ono što mi vidimo u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, kada neko pita kako motivisati mladog čoveka - smatramo da je to prirodna stvar. Pored svih mera, naš tim psihologa radi motivaciono-aktivacionu obuku, kroz koju približavate posao, normalno je da je zarada bitna. Postavljamo im pitanje da ako imaju pet približnih poslava gde je ista visina zarade šta je to, odnosno opredeljujući faktor da biste prihvatili posao? Jedan od faktora je da je neko sklon d aradi individualno. Imate ljude koji su skloni timskom radu. Mlad čovek gleda dosta toga. Ljudi danas dobijaju i neke nove informacije, i traže nešto više - rekao je Siniša Knežević.

Više o ovoj VAŽNOJ temi pogledajte u VIDEU ISPOD:

12:47

Siniša Knežević o projektu Moja prva plata

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:48

ČAK I KAD UNIŠTE TELO, OSTANE TRAG! Otkrivaju najveće kriminalce i najsitnije tragove OVAKO IZGLEDA POSAO SUDSKOG VEŠTAKA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track