02:37

ŠTEDNJA NIJE NEŠTO NEGATIVNO! Obradović: Ako bismo za jedan stepen smanjili grejanje, uštedelo bi se 10 miliona kubnih metara gasa

kurir televizija

ŠTEDNJA NIJE NEŠTO NEGATIVNO! Obradović: Ako bismo za jedan stepen smanjili grejanje, uštedelo bi se 10 miliona kubnih metara gasa

InfoBiz -

Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu izjavio je u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji da ukoliko bismo za jedan stepen smanili grejanje, da bi se uštedelo do 10 miliona kubnih metara gasa.

Obradović ističe da je u kriznim situacijama prilagođavanje ključna stvar i da ne treba da posmatramo na štednju kao na nešto negativno.

- Umetnost prilagođavanja je ključna stvar za rešavanje kriznih situacija. Svako ko ode na sajt evropske komisije, dobiće podatke da postoje izazovi i velike uloge. Svako poskupljenje i svaka odluka je podložna nezadovoljstvu stanovništva. Evropa se nalazi pred izazovom. Štednja nije nešto negativno, ne znam šta je sa nama u Srbiji pa da pomislimo da je to nešto loše i negativno. Mi to što Švajcarci gase vodu dok peru zube gledamo kao nešto nenormalno. Ukoliko bismo za jedan stepen smanjili grejanje uštedelo bi se 10 miliona kubnih metara gasa. Ti podaci su dobri za komunikaciju sa građanima. Naša država kada je pogasila svetla na javnim objektima uradila je dobru i korisnu stvar - rekao je Obradović gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Kurir.rs/M.L.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

04:16

UKRAJINA NE ŽELI DA PREGOVARA SA RUSIJOM ZBOG OVOGA! Šormaz za Kurir TV: Sloboda se uvek plaća LJUDSKIM ŽIVOTIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track