KREM DE LA KREM! NAJPOZNATIJE VINARIJE SVETA PRVI PUT U BEOGRADU! Počinje sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana"
Foto: Profimedia

prvi međunarodni sajam vina u beogradu

KREM DE LA KREM! NAJPOZNATIJE VINARIJE SVETA PRVI PUT U BEOGRADU! Počinje sajam "Vinska vizija Otvorenog Balkana"

InfoBiz -

Svečano otvaranje sajma, koji traje do 4. septembra, planirano je u 13 časova u Hali 1 Beogradskog sajma

BEOGRAD - Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana", pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative Otvoreni Balkan, biće otvoren danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore, Edija Rame, Dimitra Kovačevskog i Dritana Abazovića.

Vinska vizija OB će na Beogradskom sajmu okupiti najbolje proizvođače vina u regionu i promovisati Balkan kao sve traženiju vinsku i turističku destinaciju.

Svečano otvaranje sajma, koji traje do 4. septembra, planirano je u 13 časova u Hali 1 Beogradskog sajma. Na sajmu učestvuje skoro 400 izlagača i prizvođača vina iz više od 20 zemalja.

Samo iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije učestvovaće više od 230 izlagača. Učestvuju i izlagači iz Crne Gore, BiH, Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, Argentine i Čilea.

Neke od najpoznatijih vinarija sveta poslale su svoje predstavnike u Beograd na sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana i ovo je prvi put da ove vinarije dolaze u Srbiju.

vino
foto: Profimedia / Valentyn Volkov / Alamy

Neke od njih su: Masciarelli, Haut Brion, Patal de Rose, Chateau d’ Esclans, Saint Michael Eppan, Adega de Pegoes, Tenuta Santome, La Monde, Lodovico Antinori, Ščurek, Marjan Simčić, Kozlović, Movia, Burja, Gašper, Freixenet, Chateau Lagaliniere, devil’s Rock, Domaine du Cheval Blanc, Cantina ertani, Santa Margherita, Louis Latour, Mazei i Chateau Minuty samo su neke od njih.

Podsetimo, Aleksandar Vučić pozvao je preko svog Instragram naloga građane na sajam Vinska vizija Otvorenog Balkana.

– Dragi prijatelji, čekamo vas na najboljem događaju ove godine – sajmu Vinska vizija Otvorenog Balkana! Beograd je otvorio srce za sve goste koji će u narednim danima na pravi način upoznati naš Balkan i ono najbolje što on ima da ponudi. Dobro nam došli u Beograd – rekao je Vučić.

Vina će ocenjivati 25 međunarodnih sudija, od kojih pet sa oznakom "master of vine", što sajmu daje posebnu težinu i svrstava ga u red najprestižnijih u svetu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track