PRIVREDNA KOMORA SRBIJE: Srbija može da postane centar inovativnog zdravstva
Foto: Instagram Printscreen/Privredna komora Srbije

digitalizacija zdravstva

PRIVREDNA KOMORA SRBIJE: Srbija može da postane centar inovativnog zdravstva

InfoBiz -

BEOGRAD- Privredna komora Srbije (PKS) objavila je danas da Srbija ima dobru priliku da postane centar inovativnog zdravstva u ovom delu Evrope, da ima potpuno digitalizovane usluge koje omogućavaju kontakt sa lekarom na klik, u čemu, kako je navedeno, ima podršku jedne od najvećih svetskih kompanija u ovoj oblasti "CompuGroup Medical".

Kako je navedeno, to je rezultat razgovora predsednika PКS Marka Čadeža i osnivača kompanije "CompuGroup Medical" Franka Gotharda, koji se nalazi u poseti Srbije na poziv predsednika PКS.

Čadež i Gothard su o digitalizaciji zdravstva u Srbiji i načinu unapređenja kvaliteta usluga softverskom podrškom u zdravstvenim ustanovama, razgovarali i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

Gothard je kao komparativnu prednost Srbije istakao kvalitetan visokostručni ; kadar i izrazio interes za obezbeđivanja dobavljača na bližim proizvodnim lokacijama umesto dalekim na Istoku (nearshoring), za investiranje u Srbiji u oblasti digitalizacije zdravstva, kao i za otvaranje kompanije u Srbiji.

Tokom posete Srbiji Frank Gothard razgovarao je u Palati Srbija i sa predstavnicima kompanija i institucija koje rade na implemntaciji digitalnih sadržaja u zdrastvu.

Razmatrane su mogućnosti saradnje sa kompanijom "CompuGroupMedical".

Кompanija "Compu Group", jedna od vodećih svetskih kompanija u oblasti e-zdravstva, sa sedništem u nemačkom Кoblencu, a bavi se pružanjem softverskih rešenja za e-zdravstvo koji podržavaju kako medicinske tako i organizacione poslove u lekarskim ordinacijama, apotekama, laboratorijama i bolnicama.

Кompanija posluje kroz segmente: Ambulantni informacioni sistemi, Apotekarski informacioni sistemi, Bolnički informacioni sistemi i Usluge povezivanja u zdravstvu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track