Najnovije vesti

NIJE IMALA POJMA DA DUGME NA BOJLERU MOŽE DA JOJ SMANJI RAČUN: Nije ni čudo što guta struju kad mi je automatski bio ovako podešen
Foto: Shutterstock, Ilustracija

Možda na ovo niste obratili pažnju a mnogo znači

NIJE IMALA POJMA DA DUGME NA BOJLERU MOŽE DA JOJ SMANJI RAČUN: Nije ni čudo što guta struju kad mi je automatski bio ovako podešen

Biznis

Ja sam prvo pomislila da to znaju svi osim mene, ali ni moja sestra nikada nije čula za to, a ona se baš trudi da uštedi

BEOGRAD - Možda niste obratili pažnju na to, ali većina bojlera ima dugme kojim određujete do koje temperature će se voda grejati.

Ukoliko smanjite ovu temperaturu, možete da smanjite račun za struju za čak 10 odsto, tvrde iz „Oktopus enerdžija“, britanske grupe koja se zalaže za obnovljive izvore energije.

Oni podstiču ljude da naprave male promene koje će na globalnom nivou značajno smanjiti potrošnju struje, a ovu caku otkrila je jedna žena na forumu „Mamznet“.

Anonimna žena je na forumu podelila savet koji je dobila od „Oktopus enerdžija“, a koji može svako da primeni.

Bojler
foto: Shutterstock

„Možete da koristite manje struje ili gasa kada podesite ovo na bojleru. Moj je automatski bio podešen da greje vodu do 80 stepeni, što je značilo da sam mnogo struje trošila samo na grejanje vode, koja je onda morala da se rashlađuje hladnom vodom“, poručila je ona.

„Učestvujem u ’Oktopus vinter vežbi’, i rekli su mi da sam do sada uštedela 95 funti samo zahvaljujući ovoj promeni koju sam napravila“.

Kada kupite bojler, na njemu je uglavnom podešena viša temperatura nego što je potrebno, što značajno uvećava račune za struju.

„Ja sam prvo pomislila da to znaju svi osim mene, ali ni moja sestra nikada nije čula za to, a ona se baš trudi da uštedi, pa sam shvatila da sigurno ima još ljudi koji ne znaju“. „Oktopus“ procenjuje da ovom promenom na bojleru u proseku može da se smanji račun za oko osam odsto.

Kurir.rs/Žena

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja