MINISTAR MALI ODGOVORIO NIKEZIĆU: Finansijsku krizu generiše svetska nestabilnost
Foto: Printscreen/RTS

sve zbog rata u ukrajini

MINISTAR MALI ODGOVORIO NIKEZIĆU: Finansijsku krizu generiše svetska nestabilnost

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali ocenio je danas da je prethodnu ekonomsku krizu generisao finansijski sektor, dok ovu "generiše svetska nestabilnost izazvana ratom u Ukrajini te da sistem odbrane od nje svakako ne može biti isti", i ponovio da stižu teške godine i da Srbija na to ne može da utiče.

Povodom navoda potpredsednika Stranke slobode i pravde Dušana Nikezića da u Srbiji ne moće biti potrošeno sve što se uštedelo prethodnih 10 godina iz prostog razloga što nije bilo nikakve uštede, Mali je rekao da građani Srbije dobro pamte u kakvom su ekonomskom haosu ostavile Srbiju Nikezićeve "ideološke kolege".

"Sreća je da ovu novu krizu ne dočekujemo sa platama koje su građani primali za vreme prethodne vlasti, sa nivoom BDP-a sa kojim bismo sada bili u blatu iz koga ne bismo isplivali, sa poslovnom klimom u kojoj svaki naš četvrti radno sposoban građanin nije imao posao, sa upravljanjem zemljom koje nas nije odvelo ni korak napred", naveo je Mali na svom Fejsbuk profilu.

Prema oceni ministra finansija sada finansijski sektor mora da se odbrani od pritiska spolja, ali je iznutra zdrav, jer ga je aktuelna vlast oporavila".

Reagujući na navode predsednika države Aleksandra Vučića da će brzo biti potrošeno ono što se zahvaljujući vlastima uštedelo u protekoj deceniji, Nikezić je danas u pisanoj izjavi naveo da "ne možemo da za godinu dana potrošimo sve što smo uštedeli i napravili u poslednjih 10 godina, iz prostog razloga što nismo uštedeli ništa".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track