PRIJAVA ZA 5.000 DINARA OD DRŽAVE POČINJE TAČNO U PONOĆ NA OVAJ DAN! A za pare možete da se prijavite već od ovog uzrasta!
Foto: Instagram Printscreen

jednokratna novčana podrška

PRIJAVA ZA 5.000 DINARA OD DRŽAVE POČINJE TAČNO U PONOĆ NA OVAJ DAN! A za pare možete da se prijavite već od ovog uzrasta!

InfoBiz -

BEOGRAD - Mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina dobiće po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu, baš kao što je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i najavio.

Dakle, nakon što je država tokom ove godine, izdvojila dva puta po 100 evra za mlade, prvo u februaru, a potom i u junu, sada će mladi ponovo dobiti jednokratnu novčanu podršku, potvrdio je ministar finansija Siniša Mali. Ministarstvo finansija priprema zakonsko rešenje kojim će ovo pitanje biti regulisano, a mehanizam prijave, će kao i do sada, biti brz i jednostavan.

Prijava mladih će biti moguća od 1. do 15. decembra. Ono što mi je posebno važno, jeste da, uprkos svim izazovima sa kojima se susrećemo zbog aktuelne krize u svetu, imamo dovoljno sredstava da isplatimo i ovu meru novčane podrške mladima, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije.

Na ovaj način država još jednom pokazuje da brine o mladima i da je uvek tu za njih. Mladi su naša budućnost, i svako izdvajanje za njih je ulaganje u bolje sutra naše države i društva, zaključio je Mali.

Kurir.rs/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track