TAKSISTI TRAŽE VEĆE CENE! Evo koliko bi bili skuplji start i ostale usluge
Foto: Filip Plavčić

zahtev

TAKSISTI TRAŽE VEĆE CENE! Evo koliko bi bili skuplji start i ostale usluge

InfoBiz -

Taksi prevoz u Beogradu mogao bi da poskupi i do 25 odsto. Naime, Strukovno udruženja taksi preduzetnika SITAB uputilo je zahtev Gradu Beogradu zahtev za uvećanje cena, a zbog skoka troškova.

Taksisti traže da start ubuduće iznosi 300 dinara, prva tarifa 100 dinara po kilometru, a druga odnosno treća - 130 i 200 dinara. Sat čekanja bi u tom slučaju koštao 1.000 dinara, piše Telegraf biznis.

U obrazloženju zahteva između ostalog piše, da je cena goriva, održavanja vozila i svih troškova cene obavljanja taksi prevoza znatno uvećana u proteklom periodu. Zbog toga, ističu, nemoguće je poslovati sa trenutnim cenama taksi prevoza. SITAB traži i uvođenje privremenog nadzora nad organima grada u kontroli taksi prevoza.

"Nezadovoljni smo sve većim brojem vozila i lica koja u suprotnosti sa zakonom vrše prevoz", kažu oni.

Navode i da od nedavno, komunalna milicija nema ovlašćenja da kontroliše taksi prevoz ili da suzbija nezakoniti prevoz, zbog čega traže izveštaj inspekcije.

" Zahtevamo da se svi gradski nadležni organi uključe u rad i da se suzbije siva ekonomija i da se pomogne uređenje taksi delatnosti u korist naših sugrađana, posetilaca grada Beograda i taksi preduzetnika", navodi se u dopisu.

Kurir.rs/Telegraf biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track