APLIKACIJA CarGo IMA NOVOG VLASNIKA: Dosadašnji direktor potvrdio odlazak sa funkcije KOMPANIJA NESMETANO NASTAVLJA SA RADOM
Foto: Promo

kraj jedne ere

APLIKACIJA CarGo IMA NOVOG VLASNIKA: Dosadašnji direktor potvrdio odlazak sa funkcije KOMPANIJA NESMETANO NASTAVLJA SA RADOM

InfoBiz -

Vuk Guberinić, dosadašnji direktor kompanije CarGo, posle sedam i po godina, više nije na toj funkciji.

Guberinić je potvrdio odlazak sa funkcije i naglasio da je aplikacija CarGo prodata drugoj firmi i nastaviće prema našim saznanjima da posluje pod tim imenom.

Dosadašnji direktor, koji je često bio u žiži i zbog rasprava sa taksi udruženjima oko načina poslovanja, to je objavio na svom Fejsbuk profilu u kojem objašnjava detalje, ali korake koji su doveli do pada rezultata.

Guberinić precizira, između ostalog, da je kompanija CarGo Tehnologies od 1. novembra 2022. godine zvanično prestala da postoji.

- Mnogi od vas su svedoci uspona koje je ova kompanija beležila, ali ne i detalja oko njenog sunovrata, koji nije nastao zbog lošeg poslovanja, čak suprotno, a nažalost, kao što je često u Srbiji praksa, dobre stvari ili ne prežive ili prežive u drugom obliku koji dobiju kako zbog internih, tako i eksternih faktora koje utiču na opstanak... To je bio naš cilj poslednje četiri godine i CarGo aplikacija je našla način, ali nažalost to nije slučaj za mene i moju kompaniju koja je izgleda bila osuđena na propast od samog početka, tako da je stečaj sada izvestan - napisao je Guberinić.

Njegova retrospektiva u ciframa izgleda ovako:

- 1,5M+ registrovanih korisnika

- oko 300k platiša10M+ online transakcija

- 50M+ EUR bruto prihoda

- 3k+ partnera saradnika

- 5M+ EUR plaćenih poreza

- 1M+ EUR plaćenih kazni (guilty until proven innocent)

- 50+ slučajeva na sudovima

- 2M+ pređenih km na struju u Srbiji

Istakao je da je aplikacija CarGo prodata drugoj kompaniji i da nastavlja svoj život.

CarGo je inače zamišljen kao jeftinija alternativa taksi prevozum, međutim, prvo su usledili protesti taksi udruženja, a onda se sukob preselio i na sud.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track