PODSTANARI KOJE SU GAZDE IZBACILE ZBOG IMUĆNIH RUSA NAŠLI REŠENJE: Evo gde i kako pronalaze smeštaj a komunalije uračunate u cenu!
Foto: Youtube Printscreen

jeftinije od iznajmljenog stana

PODSTANARI KOJE SU GAZDE IZBACILE ZBOG IMUĆNIH RUSA NAŠLI REŠENJE: Evo gde i kako pronalaze smeštaj a komunalije uračunate u cenu!

InfoBiz -

BEOGRAD - Cene nekretnina u Beogradu su eksplodirale od dolaska Rusa u prestonicu, pa se prema najnovijoj računici više isplati živeti u hotelu, nego iznajmiti stan.

Ko se odluči da iznajmi hotelsku sobu, ostaće bez kuhinje, ali će sa druge strane biti oslobođen troškova grejanja, struje, interneta koji su u sklopu mesečne rente u hotelu. Iako je i hotelski smeštaj poskupeo u poslednje vreme, i dalje postoje opcije koje su jeftinije od stanova.

Tako na primer hotel Slavija, u centru Beograda, nudi mesečni najam jednokrevetne sobe po ceni od 410 evra, dok dvokrevetna košta 495 evra, pa oni koji žele da prođu još jeftinije mogu da nađu cimera sa kojim bi podelili trošak.

U ovu cenu uključeni su najam sobe od 20 kvadrata, režije, osiguranje, čišćenje i menjanje posteljine jednom nedeljno, a u sobama je obezbeđen i internet koji gosti ne plaćaju odvojeno, piše Mondo.

Lista čekanja

Zbog toga je u tom hotelu velika potražnja, ali lista čekanja, jer ima malo slobodnih soba.

Sa druge strane, iznajmljivanje stana u užem centru Beograda, kao i u Novom Beogradu, sada košta od 500 evra, a cene lako premašuju i 1.000 evra. Jedina mesta gde se garsonjere mogu naći po nešto nižim cenama, za oko 250 evra, jesu naselja podosta udaljena od centra grada, poput Ledina, Borče, Petlovog brda...

Stručnjaci najavljuju pad cena stanova na proleće.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track