9. KRUG PAKLA REZERVISAN ZA STANODAVCE U BG! Jeleni kirija preko noći skočila za 520 €, vlasnik stana joj poslao OVU poruku (FOTO)
Foto: Profimedia

strašno

9. KRUG PAKLA REZERVISAN ZA STANODAVCE U BG! Jeleni kirija preko noći skočila za 520 €, vlasnik stana joj poslao OVU poruku (FOTO)

InfoBiz -

Jednoj devojci je cena stana "preko noći" skočila za čak 520 evra, a njena objava na društvenim mrežama podigla je prašinu.

Pored već visokih cena stanova u našoj prestonici, pojavio se i novi trend koji dodatno diže cene najma stambenog prostora u Beogradu. Sa početkom rata u Ukrajini, veliki broj stanovnika Rusije i Ukrajine počeo je da se seli širom Evrope, i naša prestonica je jedna od lokacija na kojoj su počeli da se nastanjuju, makar privremeno.

mirođija
foto: Twitter/lilmirodjija

Prestonički stanodavci duplo, ako ne i trostruko, zarađuju na rentiranju svojih nekretnina. Taj lov u mutnom ili neverovatna želja da se zaradi, pa moglo bi se komotno reći, na tuđoj muci, aposlutno je nestvarana. Zbog svega toga, najviše trpe naši građani koji se gotovo svakodnevno suočavaju sa neželjenim situacijama.

mirođija
foto: Twitter/lilmirodjija

Poslednji slučaj, koji je izazvao veliku buru na društvenim mrežama, je primer jedne devojke kojoj je cena stana "preko noći" skočila za čak 520 evra, odnosno sa 280 na 800 evra! Uz to, dobila je ultimatum, da ako ne želi da pristane na cenu koju joj je stanodavac ponudio, moraće da napusti smeštaj.

- Jelena, izvini što preko poruke, ali mi tako lakše. Agencije me zivkaju za izdavanje stana, nudili mi više 100 evra, 200 evra mesečno. Ja nisam želeo... Međutim, sada mi nude duplo više od vas 800 evra. Moram da priznam da se zbog toga loše osećam što Vama moram da povećam ili da otkažem. Ne bih želeo da te time uvredim i voleo bih kad bi vi ostale. Ako vi hoćete za 680€ ok, nastavljate. Ako nećete ja iskreno ne mogu odbiti 800 evra - napisao je stanodavac Jeleni u poruci.

- Nisam ni bila svesna da živim u luksuzu od 30 i kusur kvadrata koji vredi 800 evra, a samo do pre par meseci 280 evra - napisala je Jelena u objavi na Tviteru.

Čak i pored toga što je potpisan ugovor, u kom se navodi da neće biti povećanja kirije ili možda čak "izbacivanje", stanodavac je poslao nepristojnu ponudu devojci.

- Ugovor je naravno potpisan, ali ko to još gleda - piše na Tviteru.

Kurir.rs/ Mondo

Bonus video:

00:33

Agent za nekretnine pojasnio situaciju podizanja cena: Vlasnici preferiraju Ruse jer oni ne pitaju za cenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja