Najnovije vesti

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin
Foto: Daragana Udovičić

važe do narednog petka

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko će narednih 7 dana koštati dizel i benzin

Biznis
13:37h

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 209 dinara, dok će benzin koštati 178 dinara. Benzin je na pumpama do danas koštao 183 dinara, a cena dizela bila je 217 dinara.

Vlada Srbije od februara kontroliše cene goriva, a one se usklađuju nedeljno i petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinara, a dizel 179 dinara. Prošlog petka se prvi put posle dva meseca, od 23. septembra, dogodilo da su obe vrste goriva krenule u rikverc.

Vlada Srbije je inače juče produžila ograničenja za cene derivata nafte, te izvoz prirodnog gasa i evro dizela. Trajanje Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte produženo je do 31. decembra. Do kraja ove godine produženo je i važenje Odluke o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte - olovni benzin, bezolovni benzin i gasna ulja za 10 odsto.

"Imajući u vidu energetsku krizu na svetskom tržištu koja i dalje prouzrokuje pretnju od nastanka kritične nestašice prirodnog gasa odlučeno je da se produži privremene zabrane izvoza i iznošenja te robe. Odluka će se primenjivati od 1. decembra i trajati mesec dana", saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada Srbije produžila je privremenu zabranu izvoz Evro dizela EN 590 za još sedam dana.

(Kurir.rs/Euronews Srbija)

Bonus video:

CENE GORIVA U SRBIJI OD VEČERAS IDU U RIKVERC: Predsednik Vučić najavio do 10 dinara niže cene
06:00

CENE GORIVA U SRBIJI OD VEČERAS IDU U RIKVERC: Predsednik Vučić najavio do 10 dinara niže cene

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja