BRNABIĆEVA SA KOROMANOM O PRIMENI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Posebna pažnja mogućnostima njene primene, posebno u javnom sektoru
Foto: Printscreen RTS

u sedištu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj

BRNABIĆEVA SA KOROMANOM O PRIMENI VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Posebna pažnja mogućnostima njene primene, posebno u javnom sektoru

InfoBiz -

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se u okviru dvodnevne posete Parizu sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj Matijasom Koromanom.

Tema razgovora u sedištu Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj je unapređenje odnosa dve zemlje i pospešivanje dalje ekonomske saradnje.

Ana Brnabić
foto: Printscreen RTS

"Tokom sastanka, predstavili smo sve aktivnosti i rezultate koje je Srbija postigla u oblasti digitalizacije, veštačke inteligencije i biotehnologije. Posebnu pažnju posvetili smo razvoju veštačke inteligencije i mogućnostima njene primene, posebno u javnom sektoru", navela je Brnabićeva na Instagramu.

Premijerka će posle radnog doručka, razgovarati i sa rukovodstvom "Global Partnership on Artifical Intelliigence".

Tokom dana, Brnabićeva će se sastati i sa premijer Republike Koreja Han Dok-Suom, a planirno je da posetu Parizu završi sastankom sa predsednicom Vlade Francuske Elizabet Born u palati Matinjon.

Brnabićeva je sinoć u glavnom gradu Francuske, sa suprugom predsednika Srbije Tamarom Vučić, bila domaćin svečanog koktela, koji je organizovan u okviru kandidature Beograda za EKSPO 2027.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja