ŠOK-CENA PRŽENICA U BG RESTORANU: Tolike pare za jelo od bajatog hleba, jajeta i malo mleka, narod u čudu! A ovo su plate radnika
Foto: Shutterstock

Glavni grad vrvi od kafića i restorana

ŠOK-CENA PRŽENICA U BG RESTORANU: Tolike pare za jelo od bajatog hleba, jajeta i malo mleka, narod u čudu! A ovo su plate radnika

InfoBiz -

BEOGRAD - Glavni grad vrvi od kafića i restorana, a neki su vremenom stekli vrlo zavidnu reputaciju. Takvi lokali su krcati cele godine, i to uprkos visokim cenama usluge.

Što se tiče doručka, koji je po pravilu najjeftniji, stvari stoje ovako:

Klasična jaja (omlet, kajgana, jaje "na oko") koštaju skoro 500 dinara

Topli sendvič napravljen od prženica, sa sirom, pančetom i jajima je čak 700 dinara

Sendvič s piletinom i pomfritom je takođe 700 dinara

Obrok salate su uveliko premašile iznos od 1.000 dinara, a isto tako i burgeri. Postoji čak varijanta od 3.500 dinara. Doduše, reč je o "bogatom" jelu, gde ima čak 800 grama mesa.

Slične cene, pa i veće, sreću se i u drugim prestoničkim objektima.

Ali, ko je zaslužan za njih? Tu su kuvar za topla jela, kuvar za hladne obroke, pomoćni kuvar, konobari, zatim šefovi smena i menadžeri - zaduženi za kompletnu organizaciju.

Na osnovu oglasa koji je postavljen na Instagram stranici jednog beogradskog restorana, može se zaključiti da najveća plata ide šefu smena u kuhinji, a potom "majstoru" za topla jela.

PLATE

Šef sale/menadžer - 80.000 - 100.000

Šef smene u kuhinji - 120.000 - do 150.000

Topli kuvar - 80.000 - 120.000

Hladni kuvar - 70.000 - 90.000

Pomenuti restoran u ovom momentu traži čak devet novih radnika, što govori i da je potražnja sve veća, tj. da im klijentele ne manjka. Pomoćni kuvari mogu da zarade do 80.000, a poslastičari do 90.000 dinara mesečno.

Kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track