Najnovije vesti

VLADA SRBIJE OGRANIČILA CENE OSNOVNIH NAMIRNICA: Evo koliko će odsad koštati mleko, šećer i brašno
Ilustracija, Foto: EPA /Andy Rain

usvojena uredba

VLADA SRBIJE OGRANIČILA CENE OSNOVNIH NAMIRNICA: Evo koliko će odsad koštati mleko, šećer i brašno

Biznis
12:30h

BEOGRAD - Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica kojom je cena jestivog suncokretovog ulja ograničena na 219,99 dinara po litru, belog kristal šećera 114,99 dinara po kilogramu, a brašna tipa T-400 u iznosu od 84,7 dinara po kilogramu, navodi se u saopštenju Vlade.

U cilju sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, Vlada je izmenjenom Uredbom ograničila cene derivata nafte, a imajući u vidu da su povećani troškovi poslovanja privrednih subjekata koji obavljaju promet derivatima nafte, odlučeno je da se poveća iznos marže koji oni mogu da zaračunaju, kako bi se teret krize što ravnomernije rasporedio na sve učesnike na tržištu, navodi se u saopštenju iz Nemanjine.

Na sednici je izmenjena Odluka kojom se na još 15 dana, privremeno, zabranjuje izvoz Evro dizela EN 590, dok je Vlada Srbije Odlukom o privremenom ograničenju izvoza peleta od drveta omogućila izvoz tog proizvoda do 31. januara 2023. godine, u okviru određene kvote koja iznosi 24.000 tona.

Vlada je izmenila i Uredbu o produženju roka za podnošenje zahteva za subvencionisanu dodelu sigurnosnih ramova za traktore do 26. decembra ove godine, zbog velikog broja zainteresovanih građana.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja