Naučite kako da trgujete cenom zlata
Foto: Promo

Naučite kako da trgujete cenom zlata

InfoBiz -

Cena zlata je naglo pala od početka godine, za gotovo 10%, međutim brojni faktori trenutno pogoduju ceni zlata.

Investiciono društvo „KapitalRS“, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata preko interneta (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič „Kako trgovati cenom zlata online”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Čini se da globalni sukob raste. Sukob u Ukrajini ne pokazuje znakove jenjavanja. Napetosti između SAD i Kine oko Tajvana rastu, a neki analitičari smatraju da bi Kina mogla da preduzme i vojnu akciju do kraja godine.

Severna Koreja je ove godine ispalila više raketa iznad teritorije Južne Koreje I Japana nego u bilo kom prethodnom periodu, dok američki ratni brodovi patroliraju tim područjem.

Prošle nedelje, na Bliskom istoku, Sjedinjene Države i Saudijska Arabija su saopštile kako očekuju da će Iran pokrenuti napad na naftna postrojenja u narednim danima. Sam Iran se poslednjih nedelja suočava sa nemirima po gradovima , za šta okrivljuje Sjedinjene Države.

Uobičajeno je da potencijalni sukobi koji se događaju u isto vreme, kao sada, motivišu investitore ka ulaganju u zlato.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Kapital RS
foto: Promo

Takođe trenutno podizanje kamatnih stopa drži cene zlata na niskiom nivou, zbog čega su sledeći koraci FED-a jako važni. Trenutno je verovatnoća 50% da će FED povećati kamatne stope za 50 baznih bodova u decembru, pa čak je i JP Morgan sugerisao kako će akcije i zlato poskupeti ako dođe do neočekivanog povećanja od 25 baznih bodova u decembru.

Poslednji argument u prilog zlatu je tehnički – kad god zlato dostigne takozvanu "najnižu " cenu od 1615 dolara, cena se vraća, jer trgovci veruju da je to prejeftino.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom zlata online” preuzmite ovde.

Izvori: Bloomberg, Investing

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track