NIJE VIC, NAŠI GASTARBAJTERI SE VEĆ HVATAJU ZA GLAVU! Šta ćemo kad dođe rodbina! U ovoj zemlji počeli da naplaćuju i vožnju liftom
Foto: Profimeda

štede struju

NIJE VIC, NAŠI GASTARBAJTERI SE VEĆ HVATAJU ZA GLAVU! Šta ćemo kad dođe rodbina! U ovoj zemlji počeli da naplaćuju i vožnju liftom

InfoBiz -

BEOGRAD/BEČ - Vest koja i te kako liči na šalu a to nikako nije stiže iz Beča u Austriji u kojem živi i radi veliki broj naših ljudi.

Poskupljenje svih energenata, uključujući i struju, podiglo je i naknadu za održavanje zgrada pa je u nekim stambenim objektima u glavnom gradu Austrije krenula i naplata vožnje liftom?!

Tako stanari jedne zgrade, prenose mediji pisanje Euronjuza, u trećem bečkom okrugu moraju da stave u kasicu po 20 centi za vožnju liftom. Ko ne želi ili mu je skupo, ide peške.

Pare ostavljaju u prizemlju a za odozgo na dole dobili su ključ. Međutim ni on nije besplatan nego se njegovo dobijanje odnosdno pravo na korišćenje plaća i do 20 evra mesečno.

lift, vožnja liftom
foto: Elrisala printscreen

U dobrom delu bečkih zgrada i ranije su postojale kasice iz nekih davnih vremena u koje decenijama niko ništa nije ubacivao ali sad su opet postale aktuelne.

Predlog i za izmenu propisa na drumu: Za prebrzu vožnju oduzimaće se ne samo dozvola nego i auto!

Austrija priprema zakon prema kojem bi policija vozačima koji znatno premaše dozvoljenu brzinu, osim vozačke dozvole, oduzimala i automobil, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja. Resorni ministar Leonora Gevesler rekla je da je na putevima previše onih kod kojih kazne i dodatna školovanja ne deluju.

- Tim osobama se mora oduzeti njihovo oružje - rekla je Gevesler prilikom predstavljanja nacrta zakona.

Nacrt zakona vozačima koji u naseljenom mestu budu prekoračili dozvoljenu brzinu od 60 ili izvan naseljenog područja od 70 kilometara na čas, automobil će na licu mesta biti oduzet na dve nedelje.

Kod prekoračenja brzina od 80 kilometara na čas u naseljenom mestu ili 90 kilometara na čas izvan, automobil bi odmah bio zaplenjen i prodat.

Kurir.rs/Euronews/Elrisala.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track