"GOSPODA SU NA SELU" Pokret zadruge je objedinio pčelare kojima cveta biznis, OVO SU PREDNOSTI U POSLOVANJU KOJE MORATE DA ZNATE!
Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

KURIR TV

"GOSPODA SU NA SELU" Pokret zadruge je objedinio pčelare kojima cveta biznis, OVO SU PREDNOSTI U POSLOVANJU KOJE MORATE DA ZNATE!

InfoBiz -

Ministarstvo za brigu o selu predstavilo je i projekat 500 zadruga za 500 sela.

Među njima, zdrav pogon je jedna zadruga pčelara u Bumbarevom Brdu kod Knića.

Snežana Petrović
foto: Kurir televizija

Povodom zadruga u selama, gost "Pulsa Srbije" je Snežana Petrović v.d. sekretara Ministarstva za brigu o selu.

Ona se prvo osvrnula na mlade pčelare koji su napravili zadrugu pčelara:

- Uveravaju me mladi poljoprivrednici da ono što radimo, dobro radimo. Postoji neki trend da svi idu iz sela u grad, a videli smo sad da su gospoda zapravo na selu. Dobro je kada vidite u mladim ljudima toliko ozbiljnosti i svesnosti prema poslu.

Nakon toga, pričala je o prednostima zadruge.

01:14

GOSPODA SU NA SELU Pokret zadruge je objedinio pčelare kojima cveta biznis, OVO SU PREDNOSTI U POSLOVANJU KOJE MORATE DA ZNATE!

- Vi kao mlad čovek koji je odlučio da ostane ili da se vrati na selo da živi birate sa kime želite da se udružite, radi čega to želite i najbitnija svrha zadruga jeste veličina poseda. Prosek poseda domaćinstva na jugu ne prelazi 3, u centralnoj Srbiji 4, a u Vojvodini 12 hektara, s' toga da bi nešto ozbiljnije uradili neophodne je pridruživanje u zadrugu - rekla je Petrović, pa je obrazložila vidove prednosti pridruživanja:

- Prvo, to je jedan vid sigurnosti, takođe postoji vid edukacije u zadruzi, kod nas dobijaju besplatni savet ili brošuru. Kod nas nauče da budu svoje gazde, ali i motor privrednog i ekonomskog jačanja srpskog sela.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track