AVIO KOMPANIJE OČEKUJU PROFIT OD 779 MILIJARDI DOLARA U 2023: Naučite kako da trgujete cenom akcija svetskih avio kompanija
Foto: Promo

AVIO KOMPANIJE OČEKUJU PROFIT OD 779 MILIJARDI DOLARA U 2023: Naučite kako da trgujete cenom akcija svetskih avio kompanija

InfoBiz -

Avio kompanije su preživele težak period od kada su karantini bez presedana doveli prvo do praznog neba, a potom i do produženog smanjenja broja letova. Međutim, kako je svet nastavio da se oporavlja od koronavirusa, putnici su se vratili letenju, željni putovanja.

Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj očekuje da će 2023. biti profitabilna za ovu industriju. Očekuje se da će aviokompanije zajedno ostvariti globalnu neto dobit od 779 milijardi dolara, a očekuje se da će industrija porasti za 25,5% u narednih pet godina.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija svetskih avio kompanija na online berzi (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Akcije avio kompanija nadmašile su većinu drugih sektora. U poslednja tri meseca akcije Delta Airlines su porasle za 9,88%, Easyjet je skočio za 11,9%, dok je Lufthansa naglo skočila za 42,79% u istom periodu. Zarade avio kompanija su porasle i očekuje se da će predstojeća sezona finansijskog izveštavanja u januaru doneti još bolje rezultate.

Investicione banke su veoma pozitivne u pogledu perspektive avio kompanija. Deutsche Bank daje ciljnu cenu od 25 dolara za akcije American Airlines, što predstavlja rast od skoro 100%. Barclays daje ciljnu cenu od 38 dolara za Delta Air Lines.

Uprkos nedavnom ekonomskom usporavanju i energetskoj krizi u Evropi, mnogi analitičari smatraju da je sada pravo vreme za trgovinu akcijama avio kompanija, posebno ako cene sirove nafte (glavni sastojak mlaznog goriva) ostanu oko ili ispod 80 dolara.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Izvori: CNBC, Simple Flying, MarketWatch, TipRanks, MT4 platforma

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track