MINISTAR MALI: Inflacija usporava, prosečna plata u decembru biće 820 a penzija 335€! Stiglo više od 20 miliona fiskalnih računa
Foto: Ministartsvo finansija

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije

MINISTAR MALI: Inflacija usporava, prosečna plata u decembru biće 820 a penzija 335€! Stiglo više od 20 miliona fiskalnih računa

InfoBiz -

Očekujem usporavanje inflacije, to će značiti postepen izlazak iz krize, kaže on

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali kaže da očekuje usporavanje inflacije, što će označiti i postepeni izlazak iz krize koju, ističe, nismo mi izazvali.

On je jutros za RTS rekao da je u prethodnoj godini zabeležen je i rekord kada je reč o direktnim stranim investicijama, a stopa nezaposlenosti pala je na 8,9 odsto. U decembru prosečna plata trebalo bi da iznosi 820 evra, a prosečna penzija 335 evra. Ministar finansija je najavio i gradnju brze pruge od Beograda do Niša.

Siniša Mali ističe da se ni od jedne investicije nije odustalo, da će brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena za dve godine, kao i da će se graditi brza pruga do Niša.

Dodao je i da su građani skenirali i uneli u aplikaciju više od 20 miliona fiskalnih računa za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, koja se po prvi put organizuje u digitalnom formatu.

Takođe, za oko tri nedelje, od kada je počela nagradna igra, za učešće u njoj se registrovalo više od 415.000 korisnika. Dakle, interesovanje građana je zaista veliko, što je veoma važno jer se na ovaj način zajedno borimo protiv sive ekonomije i gradimo bolju i lepšu Srbiju, kaže ministar.

✓ Nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ se prvi put organizuje u digitalnom formatu ✓ Umesto slanja koverata, građani skeniraju QR kod putem aplikacije na mobilnom telefonu ✓ Preko jednog uređaja može da se napravi najviše pet različitih naloga, sa pet imena i brojeva telefona, kako bi mladi (koji moraju biti punoletni) prijavili starije, koji nemaju odgovarajuće mobilne telefone ✓ Ukoliko, iz nekog razloga, račun ne može da se skenira, moguć je unos potrebnih podataka sa računa, čime je račun unet u aplikaciju i ravnopravno će učestvovati u nagradnoj igri ✓ Račun se nakon skeniranja ne mora čuvati ✓ U nagradnoj igri mogu učestvovati svi fiskalni računi sa QR kodom izdati u novom sistemu e-fiskalizacije ✓ Ne postoji minimalan iznos računa ✓ Biće dodeljeno ukupno deset stanova u Beogradu, a po emisiji koje će se tradicionalno emitovati na RTS-u, će se dodeljivati po dva stana ✓ Prva emisija u okviru nagradne igre biće u subotu, 28. januara, a poslednja u subotu, 25. februara ove godine.

Kurir.rs/RTS/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track