Najnovije vesti

AVATAR 2: Diznijev hit podiže cenu akcija kompanije
Foto: Promo

AVATAR 2: Diznijev hit podiže cenu akcija kompanije

Biznis

Akcije Diznija skočile su više od 26% samo u poslednjih mesec dana, podstaknute uspehom filma Avatar 2.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom akcija Diznija putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Avatar 2, nastavak filma s najvećom zaradom u istoriji kinematografije, izašao je pre šest nedelja, a već je zaradio 2 milijarde dolara na blagajnama širom sveta. Nominacije za Oskara stigle su usred predviđanja da će Avatar uskoro prestići Titanik kao film s drugom najvećom zaradom ikada. Činjenica da je produkcija Avatara 3 već započela, dok je Avatar 4 već napisan, a Avatar 5 se planira, sugeriše da će Dizni imati ogroman novčani tok u godinama koje dolaze.

No, iako je uspeh filma nešto o čemu svi pričaju, Dizni takođe uspeva u svojim drugim poduhvatima. Njihova striming platforma, Disney +, brzo raste, a broj pretplatnika porastao je za više od 12 miliona u poslednjem tromesečju 2022. Kompanija ima za cilj da se takmiči s Netflixom, a neki analitičari procenjuju da će platforma do 2025. imati više od 200 miliona pretplatnika.

Besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija” preuzmite ovde.

Najveće investicione banke takođe su optimistične u pogledu izgleda kompanije, s tim da je Citigroup postavio ciljnu cenu od 145 dolara 19. januara, u odnosu na trenutnu cenu od 109,5.

Izvori: Time, Marketwatch data, DigitalTV Research, MT4 platforma

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Promo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja