NAJNOVIJA ODLUKA VLADE SRBIJE: Ukida se ograničenje cena ovih vrsta mesa
Foto: Beta/Dragan Gojić

sednica vlade

NAJNOVIJA ODLUKA VLADE SRBIJE: Ukida se ograničenje cena ovih vrsta mesa

InfoBiz -

Ministar Momirović: Nećemo dozvoliti da dođe do rasta cena

BEOGRAD - Vlada Srbije upravo je na sednici donela odluku kojom se ukida ograničenje cena na pojedine vrste svinjskog mesa i piletine.

Konkretno ukinuti su član 7. i član 8. Uredbe i to ograničenja na pojedine vrste svinjskog mesa (but bez kostiju, svinjsku plećku bez kostiju, svinjski vrat sa kostima i svinjska slabina sa kostima) i svežeg pilećeg trupa.

- Nećemo dozvoliti da dođe do rasta cena. Ministarstvo trgovine se ozbiljno bavi situacijom na tržištu. Udruženim snagama smo uspeli da obezbedimo da građani imaju na raspolaganju sve proizvode i da se uspešno izborimo sa inflacijom na tržištu koja potresa celu Evropu. Ljudi ne treba da se brinu! Naš primarni interes ostaje obezbeđivanje stabilnih cena i redovna snabdevenost tržišta - rekao je Tomislav Momirović, ministar za unutrašnju i spoljnu trgovinu za Blic biznis..

Reč je o Uredbi o ograničenju cena osnovnih životnih namirnica kojom se u cilju sprečavanja i otklanjana štetnih posledica poremećaja na tržištu u pogledu snabdevanja, ograničavaju proizvođačke cene i cene u trgovini na veliko i malo osnovnih životnih namirnica.

Kurir.rs/Blic biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track