BESPLATNO U BANJU MOGU SAMO PENZIONERI SA PENZIJOM DO OVOG IZNOSA! Fond PIO podigao limit primanja, evo i koliko traje boravak!
Foto: Printscreen/nsuzivo.rs

rehabilitacija

BESPLATNO U BANJU MOGU SAMO PENZIONERI SA PENZIJOM DO OVOG IZNOSA! Fond PIO podigao limit primanja, evo i koliko traje boravak!

InfoBiz -

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Srbije i čija penzija iznosi do 37.809 dinara, objavljeno je na sajtu Fonda PIO.

Tomislav Merčep, banja
foto: Printscreen YouTube

Kako je ranije saopšteno, Republički fond PIO izdvojio je 593,7 miliona dinara za besplatnu rehabilitaciju penzionera u srpskim banjama u 2023. godini, a oglas za podnošenja prijava biće uskoro raspisan!

Uslovi konkurisanja, kako je ranije najavljeno, nisu menjani u odnosu na prethodnu godinu, tako da pravo na besplatnu rehabilitaciju o trošku Fonda u trajanju od 10 dana u toku kalendarske godine imaju korisnici čija penzija ne prelazi iznos prosečne, koji nemaju druga lična primanja i koji nisu koristili ovo pravo u prethodne tri godine.

Kako je saopštio Fond PIO, prosečna penzija u januru ove godine iznosiće oko 37.800 dinara, a primanja do prosečnog iznosa, barem kada je o poslednjim dostupnim podacima iz novembra reč, imalo je 977.527 penzionera iz svih kategorija.

ISKORISTILI PRAVO

U 2022. se besplatno banjalo 16.800 penzionera

Prošle godine je o trošku RFZO u banjama boravilo 16.800 penzionera koji su imali penziju ispod 30.978 dinara, što je bilo prosek za januar 2022.

Najveće interesovanje je, kao i prethodnih, bilo za Vrnjačku Banju a zatim za Ribarsku banju, banju Кoviljaču, "Termal" u Vrdniku, banju Кanjižu i banju Junaković u Apatinu.

Kurir.rs

Bonus video:

05:20

POVEĆANJE MNOGO ZNAČI PENZIONERIMA Šantić: Mnogi penzioneri rade dodatno kako bi pregurali mesec

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track