VUČIĆ NAJAVIO JOŠ JEDNO VELIKO POVEĆANJE PENZIJA: Otkrio i da je moguća NOVČANA POMOĆ majkama dece do 16 godina
Foto: Printscreen/RTS

obraćanje predsednika

VUČIĆ NAJAVIO JOŠ JEDNO VELIKO POVEĆANJE PENZIJA: Otkrio i da je moguća NOVČANA POMOĆ majkama dece do 16 godina

InfoBiz -

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je večeras tokom gostovanja na RTS da do kraja godine sledi još jedno veliko povećanje penzija.

Vučić naglasio da su naši "ekonomski rezultati spektakularni" i da recimo Mađarska ima inflaciju 26 odsto.

- Kod nas je uvezena inflacija zbog cena energenata. Uspeli smo da sačuvamo čvrst kurs dinara i da podižemo devizne rezerve koje su najveće u istoriji Srbije. Rezerve zlata su nam takođe najveće u istoriji. Razumem ja i da ljudi u Srbiji teško žive. Suština je da pomognemo ljudima koji imaju male plate. To ćemo raditi razvojnim projektima i uvek imamo targetirane programe - rekao je Vučić u emisiji Takovska 10.

Aleksandar Vučić, Takovska 10
foto: Printscreen/RTS

Predsednik je najavio još jedno veliko povećanje povećanje penzija do kraja godine.

- Povećanje penzija je bilo veliko i biće još veće jer imamo novu formulu. Penzije će pratiti plate - rekao je predsednik.

PROSEČNA PLATA U MARTU 750 EVRA

Vučić je izjavio je da je u odnosu na 2012. godinu Srbija imala najveći rast plata u regionu u odnosu na Bosnu i Hercegovinu, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Hrvatsku.

- Postajemo prvi put prvi i to sa najnižom stopom javnog duga i nezaposlenosti iako smo delili treće i četvrto mesto pre osam godina u regionu. Posle nas najnižu stopu nezaposlenosti ima Albanija - rekao je Vučić.

Očekuju da prosečna plata u martu bude 750 evra, a do kraja godine 820 evra.

- Do kraja 2025. godine očekujemo da prosečna plata bude hiljada evra uz inflaciju koja nije uvezena - naveo je predsednik.

Vučić je rekao da veruje da će biti i jednokratnih davanja i otkrio da postoji ideja da u narednom periodu majkama ili zakonskom staratelju dece do 16 godina bude isplaćena pomoć.

- To je važna poruka, direktna pomoć koja nije direktno vezana sa majke, a suštinski je vezana za majke - dodao je predsednik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track