UNAPREĐENJE SARADNJE: NBS postala članica Međunarodne organizacije za zaštitu korisnika finansijskih usluga
Foto: Arhuva

EKONOMIJA

UNAPREĐENJE SARADNJE: NBS postala članica Međunarodne organizacije za zaštitu korisnika finansijskih usluga

InfoBiz -

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da je primljena u punopravno članstvo Međunarodne organizacije za zaštitu korisnika finansijskih usluga (FinCoNet).

FinCoNet je osnovan 2013. godine kao međunarodna organizacija nadzornih tela sa ciljem promovisanja zaštite korisnika finansijskih usluga, uspostavljanja međunarodne saradnje u toj oblasti, te sprovođenja različitih istraživanja i razmene iskustava članica.

Uključujući NBS, FinCoNet trenutno broji 34 punopravna člana, dok rad ove organizacije u svojstvu posmatrača, između ostalih, prate i Evropska komisija, Svetska banka, Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj i organizacija za grupe potrošača širom sveta (Consumers International).

Članstvo u ovoj međunarodnoj organizaciji omogućiće NBS da punopravno učestvuje u svim njenim aktivnostima, kao i da pod okriljem te organizacije uspostavi odnosno dodatno unapredi postojeću saradnju sa nadležnim telima drugih država, da razmenjuje informacije i iskustva, kao i najbolje regulatorne i supervizorske prakse u oblasti zaštite korisnika finansijskih usluga u cilju kontinuiranog unapređenja pravnog okvira i mehanizama zaštite njihovih prava i interesa, navedeno je u saopšenju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track