NEKADAŠNJI LUKSUZ POSTAO SIMBOL SIGURNOSTI!! Iz godine u godinu sve više vredi, EVO KO GA KUPUJE I GDE
Foto: Promo

NEKADAŠNJI LUKSUZ POSTAO SIMBOL SIGURNOSTI!! Iz godine u godinu sve više vredi, EVO KO GA KUPUJE I GDE

InfoBiz -

Zlato je neretko kroz istoriju bilo simbol moći, luksuza i blagostanja. Opšte je poznato da pravi sjaj zlata dolazi u kriznim i nesigurnim vremenima. Tradicionalno, hiljadama godina unazad, zlato se pokazalo kao najsigurniji imovinski oblik.

Upravo u kriznim vremenima vrednost zlata najviše raste. Takvi periodi najčešće su obeleženi usporavanjem ekonomske aktivnosti, smanjenjem prihoda većine privrednih subjekata i smanjenjem zaposlenosti. Neretko, zlato se u takvim situacijama pokazalo kao solidaran partner koji je pomogao da se iz takvih situacija izađe sa što manjim posledicama.

Jedna od premium osobina zlata jeste njegova likvidnost. Zlato poseduje najviši stepen likvidnosti, kako u normalnim, tako i u ekstremnim situacijama i uslovima. Zlato na ekstremne poremećaje reaguje snažnim uvećanjem svoje vrednosti.

Šta to zapravo znači?

Dakle, ukoliko dođe do nekog društveno ekonomskog poremećaja, koji bi mogao uticati negativno na naše prihode, poslovnu aktivnost i ostale uobičajene aktivnosti, zlato će nam u takvim sitaucaijama pomoći da uspešno prevaziđemo kriznu situaciju. Dakle, novac uložen u zlato najviše će vredeti u trenutku kada nam je najpotrebniji.

Posedovanje zlata neće sprečiti da se neka negativna ekonomska pojava desi, ali će nam pomoći da iz takve situacije izađemo na najbolji mogući način.

Hiljadama godina unazad zlato je prepoznato kao najbolji instrument za efikasnu zaštitu novca od inflacije.

Kako štiti zlato novac od inflacije ?

Zlato štiti vrednost novca od inflacije kroz rast svoje vrednosti koji je po pravilu veći od inflacije. Vrednost zlata uvećala se četiri i po puta od 2000.godine.

Ulaganje u zlato je prevashodno dugoročno ulaganje. To podrazumeva da ne postoji namera unovčavanja u kraćem vremenskom periodu od dve godine do danas.

Ukoliko investicija ima manju ročnost, ista je opterećena određenim stepenom rizika. Rizik se prezentuje kroz mogućnost formiranja investicionog minusa, shodno činjenici da postoje periodi u kojima vrednost zlata miruje ili ima negativno kretanje.

NAJPRESTIŽNIJI PROIZVOĐAČI SMEŠTENI SU U ŠVAJCARSKOJ

Investiciono zlato proizvodi se u svega nekoliko kovnica u svetu. Najprestižniji proizvođači nalaze se u Švajcarskoj, zemlji koja je poznata po preciznosti i finansijkoj sigurnosti.

Najpoznatije kovnice posluju u okviru nemačko-švajcarskog koncerna HERAEUS u okviru kog posluje i švajcarski brend Argor Heraues i austrijski Munze Osterreich.

Nakon izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba na svetskom tržištu plemenitih metala značajno se pozicionirala i švajcarska kovnica VALCAMBI suisse, čiji su proizvodi postali dostupni za nabavku i u periodu velikog poremećaja koji je nastupio ubrzo posle izbijanja rusko-ukrajinskog sukoba.

Zlatara Gold predstavlja prvi privredni subjekt u koji je postao regionalno prepoznatljiv brend za nabavku plemenitih metala.

U zemljama iz okruženja jos uvek postoji pdv na investiciono zlato, što je motivisalo ulagače koji su prepoznali značaj posedovanja zlata da obave kupovinu u ovoj firmi.

Prema informacijama sagovornika iz Zlatare Gold, na tržištu u 2022. godini, oko tri tone zlata zavrsile su u rukama krajnjih korisnika, što u formi zlatnih poluga, što u formi zlatnih dukata. Prema rečima našeg sagovornika, očekivano je da se trend značajnog ulaganja u zlato nastavi i u narednom periodu, usled geopolitičke neizvesesnosti i snažne inflacije. Monetarni centri sirom sveta, pokusavaju na razlicite nacine da obuzdaju inflaciju i dovedu je u prihvatljive okvire. Jedan od nacina, jeste povecanje kamatnih stopa.

Suzbijanje inflacije je jedan od razloga zbog kojih vrednost zlata trenutno miruje. U zlato investiraju fizicka i pravna lica koja imaju visak kapitala. Fizička lica, najčešće ulažu dobit koja im pripada kao vlasnicima privrednih društava, ili deo novca koji im je dugogodišnja ušteđevina. Pravna lica najčešće ulazu u investiciono zlato, deo neraspoređene poslovne akumulacije, koja im nije potrebna za obavljanje redovne poslovne aktivnosti. Investiciono zlato firme drže u svom imovinskom portfoliu (aktivi), slično kao i investicione nekretnine, do momenta kada se vrednost uveća i kada im unovčavanje odgovara. Sve informacije o kupovini investicionog zlata možete dobiti posetom linka

OVDE

OVDE

Cenu investicionog zlata mozete saznati OVDE

Sve informacije o uslovima kupovine mozete saznati posetom linka OVDE

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja