OD 1. MAJA GAS ZA GRAĐANE SKUPLJI ZA 10%: Rastu i plate zaposlenih u "Srbijagasu", evo kolika im je POVIŠICA!
Foto: filmfoto / Alamy / Alamy / Profimedia

rEBALANS POSLOVANJA

OD 1. MAJA GAS ZA GRAĐANE SKUPLJI ZA 10%: Rastu i plate zaposlenih u "Srbijagasu", evo kolika im je POVIŠICA!

InfoBiz -

Nadzorni odbor JP "Srbijagas" usvojio je predlog izmena i dopuna Programa poslovanja nacionalne gasne kompanije za 2023. godinu, kojima se, između ostalog, projektuje povećanje regulisanih cena za javno snabdevanje malih kupaca i domaćinstava, na nivou od 10 odsto počev od 1. maja ove godine, saopštilo je to javno preduzeće.

Povišica za radnike 'Srbijagasa'
Povišica za radnike "Srbijagasa"foto: Shutterstock

- Ovim dokumentom obuhvaćen je i izmenjen Plan zarada zaposlenih u JP "Srbijagas" u skladu sa potpisanim izmenama Kolektivnog ugovora, kojim je utvrđeno povećanje osnovne zarade u iznosu od 6 odsto, počevši od januara ove godine, a uzeta u obzir i fluktuacija zaposlenih - navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu "Srbijagasa".

U rebalansu Programa poslovanja, u okviru fizičkog obima poslovanja kompanije, korigovane su, odnosno uvećane, planske veličine ukupne nabavke gasa u smislu većeg utiskivanja nabavljenih količina prirodnog gasa u Podzemno skladište Banatski Dvor, u cilju obezbeđenja sigurnosti snabdevanja tržišta Srbije prirodnim gasom u narednoj zimskoj sezoni.

Dušan Bajatović
Dušan Bajatovićfoto: FoNet

U saopštenju je istaknoto da su ove odluke članovi Nadzornog odbora, uz prisustvo generalnog direktora "Srbijagasa" Dušana Bajatovića sa saradnicima, donete na sednici održanoj 21. marta, a "u cilju još boljih poslovnih rezultata, rasta i razvoja kompanije".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track