SRPKINJA VEROVALA PRIJATELJICI, PA TO SKUPO PLATILA! Evo kako je drugarica izigrala, a banka je sada juri za otplatu kredita
Foto: Shutterstock

obmanuta

SRPKINJA VEROVALA PRIJATELJICI, PA TO SKUPO PLATILA! Evo kako je drugarica izigrala, a banka je sada juri za otplatu kredita

InfoBiz -

Udruženje potrošača Efektiva dobilo je zanimljivo pitanje jedne Srpkinje koja se opekla poverivši otplatu svog kredita dobroj prijateljici.

Naime ona je kako je napisala podigla kredit u banci, ali ubrzo odlazi u inostranstvo. Kako bi nastavila plaćanje rata kredita, ostavila je prijateljici novac da to radi umesto nje. E tu je nastao problem.

Naime drugarica je umesto da redovno upaćuje rate novac potrošila i ostavila neplaće kredit zbok čega banka sada potražuje dug od nosioca kredita.

Ženu koja se obratila za pomoć Udruženju potrošača interesovalo je " da li će joj banka prihvatiti otpis duga zbog navedenih, opravdanih okolnosti, nastalih ne njenom krivicom, već nemarom prijateljice?"

Iz udruženja su joj poslai sledeći odgovor: " Poštovana, nismo do sada imali takav slučaj, ali ništa Vas ne košta da probate. Ako kojim slučajem banka to prihvati, javite nam, pa da obavestimo ljude da prestanu da plaćaju kredite".

Kurir.rs/V.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track