ULOŽITE 1.200, DOBIJETE 9.000 €! Sve veća potražnja za ovim poslom, a MOŽE DA RADI SVAKO! Ne treba iskustvo, zarada ZAGARANTOVANA
Foto: Shutterstock

dobro poslovanje

ULOŽITE 1.200, DOBIJETE 9.000 €! Sve veća potražnja za ovim poslom, a MOŽE DA RADI SVAKO! Ne treba iskustvo, zarada ZAGARANTOVANA

InfoBiz -

Ulaganja u proizvodnju lekovitog i začinskog bilja nisu velika, a u današnje vreme zarada je i više nego solidna. Čak i kada se uzgaja na malim parcelama može biti dobar izvor dodatne zarade, a za one koji poseduju imanja i veće placeve čak i način za stalni samostalno pposao posao.

Ljudi su uvek pribegavali uzgoju lekovitog bilja jer pre svega vole prirodne metode lečenja. Ako se zainteresovani za ovaj biznis, sigurno će vam se samo nametnuti pitanje šta uzgajati?

Lekovito Bilje
foto: Shutterstock

Uzmimo za primer beli slez. Prema navodima portala lekovitebiljke, ulaganje iznosi 1200 evra po hektaru, а zarada može dostiži čak 9000 evra.

Sa druge strane, za uzgoj nevena potrebno je da uložite 800 evra po hektaru, da bi dobili prihod od 5000 evra, dok je za proizvodnju matićnjaka, koji je višegodisnja biljka potrebno uložiti od 1200 evra ро hektaru samo u prvoj godini. Od druge do sedme godine zarada ide i do 6000 evra godišnje, što znači ukupno 36 000 evra.

Lekovito Bilje
foto: Shutterstock

Takođe, novac je potrebno uložiti i u sušaru kapaciteta 2 tone, a za to treba izdvojiti oko 4000 evra, a zatim i u destilator koji košta 15 000 evra, što je nešto veći izdatak, ali rešenje postoji i za to. Ukoliko bi se poljoprivredna gazdinstva udružila onda bi mogla zajedno da ga kupe i koriste.

S obzirom da se u svetu potrošnja lekovitog bilja povećava iz godine u godinu, ostaje procena da će ubuduće bavljenje ovim poslom biti unosno.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track