POČINJU SUBVENCIJE ZA MLEKO PREKO EAGRARA:Prijavilo se već više od 220.000 paora
Foto: Shutterstock

VAŽNa vest ZA STOČARE:

POČINJU SUBVENCIJE ZA MLEKO PREKO EAGRARA:Prijavilo se već više od 220.000 paora

InfoBiz -

Sa današnjim danom kreće subvencija za mleko za prvi kvartal i trajaće do 18.aprila. Mislim da je to jako bitna stvar, to je prva subvencija koju puštamo kroz eAgrar. Nadam se da će biti uspešno završena. Ona se predaje, kao i do sada preko mlekara, a mogu i poljoprivredni proizvođači sami da učestvuju - rekla je Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede na Sajmu vina u Veroni.

Stoka, Krave
foto: Profimedia

Ministarka je poželela sreću administraciji i poljoprivrednicima i navela da se već prijavilo više od 220.000 poljoprivrednika.

- Ono što je najbitnije je da su uglavnom prijavljeni stočari, odnosno oni koji se bave mlečnim govedarstvom - istakla je Tanasković.

Istakla je da je danas trebalo da bude puštena i subvencija po hektaru, ali je odložena.

Ministarka navodi da stižu dobre vesti za poljoprivrednike, jer će u četvrtak na sednici Vlade biti usvojena nova uredba.

- Do sada su poljoprivrednici dobijali po hektaru sa upisom na septembar prethodne godine, mi smo to sada pomerili kako bi mogao veći opseg poljoprivrednika da dobije subvenciju. Znači svi oni koji su prijavljeni sa 31. martom, biće doneta odluka Vlade, prema kojoj će oni će moći da se prijave za subvenciju po hektaru. Ona iznosi 6.000 plus 3.000 dinara regres za gorivo, odnosno 9.000 po hektaru. To uopšte nije beznačajno - istakla je Tanasković.

Navela da će javni poziv za tu subvenciju krenuti u petak i trajaće 40 dana.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja