ZBOG PLATE FRIZERA U BEOGRADU BUKTI SVAĐA NA MREŽAMA: "Tolike pare za farbača kose?!" Evo o kojoj je sumi reč, plus procenat!
Foto: Beta/Dragan Gojić

"Pa ja kao lekar nemam toliko, jadno!"

ZBOG PLATE FRIZERA U BEOGRADU BUKTI SVAĐA NA MREŽAMA: "Tolike pare za farbača kose?!" Evo o kojoj je sumi reč, plus procenat!

InfoBiz -

BEOGRAD - Rast inflacije i cena uticao je i na povećanje plata u većini sektora, pa je tako prosečna bruto zarada obračunata za januar 2023. godine iznosila 114.228 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 82.769 dinara.

Dokaz da su poslodavci povećali plate je oglas jednog salona u Beogradu koji za posao frizera nudi fiksnu platu od 160.000 dinara mesečno plus procenat.

Frizer mora imati znanje engleskog jezika i radno iskustvo. I dok su se mnogi obradovali ovom oglasu, bilo je i onih koji su ostali razočarani. Oglas je brzo postao viralan na društvenim mrežama, a neki su se začudili kako to da "frizer ima veću platu od lekara".

frizer, oglas, posao, oglas za posao
foto: Twitter Printscreen

"160.000 dinara ni ja kao lekar nemam osim kad dežuram. Jadno", napisao je jedan mladi doktor, a ispod ove objave nizali su se komentari, na osnovu kojih se moglo zaključiti da su mnogi stali u odbranu frizera:

"Razlika između vas i frizera je da frizer odvaja procenat zarade da biste vi primili platu. Vi plaćate frizera samo ako želite da vam izvrši uslugu. Frizer zaradu mora da - zaradi. Mi vas svakako plaćamo"

"Dajte otkaz, pređite u privatne vode i ponovite tvit",

frizer, oglas
foto: Twiter/Printscreen

"Kolega, ne vidim problem. Ja sam lekar opšte prakse u kliničkom centru Srbije u BG, osnovna plata mi je 92 hiljade bez dežurstava. Kad primim platu, odmah sve stavim u kladionici na singl 2+ prvo poluvreme i dupliram platu. Moraš da se snađeš, nema ništa od kukanja na tviteru", objavio je Mondo.

"Zato sto u Hipokratovoj zakletvi piše da će ti najvažnije biti briga o pacijentima, a ne plata. Frizer ne polaže istu"

"Ima veze sa time koliko radiš jer si se postavio kao da svi frizeri/koloristi imaju 160.000, a nemaju. Pretpostavljam da oni koji su najbolji u svom poslu imaju toliko. A ti si na početku svoje karijere i već ti smeta što je neko drugi dobar u svom poslu tj smeta ti što zarađuju"

"Nije jadno što frizer ima 160.000 platu već što doktor nema 500.000. I dok god se borite protiv tuđih umesto za svoja prava, biće tako kako jeste", bili su neki od brojnih komentara.

Svoje utiske možete ostaviti u komentarima...

Kurir.rs/Mondo/Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track