U OVOM GRADU NAVODNO NEMA STANA ISPOD 100.000€ DA NIJE POTKROVLJE I PRIZEMLJE! Srbi besni: Za te pare kupiš celu ulicu u selu
Foto: Profimedia

papreno

U OVOM GRADU NAVODNO NEMA STANA ISPOD 100.000€ DA NIJE POTKROVLJE I PRIZEMLJE! Srbi besni: Za te pare kupiš celu ulicu u selu

Nekretnine -

Na društvenoj mreži Tviter pokrenula se rasprava nakon objave jedne korisnice da u Novom Sadu navodno nema stan u prodaji ispod 100.000 evra, a da su čisti papiri i da nije prizemlje ili potkrolje zgrade.

Naime, prosečna cena kvadrata u starogradnji na nivou Srbije prošle godine iznosila je 1.325 evra, što je za čak 20 odsto više nego 2021, dok je u novogradnji bila 1.688 evra, a to je za 16 odsto više nego prethodne godine, pokazuju podaci poslednjeg izveštaja Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) za 2022. godinu.

U Novom Sadu je, prema izveštaju RGZ, prosečna cena starogradnje skočila za 25 odsto i iznosi 1.665 evra, dok je novogradnja poskupela za 15 odsto i iznosi 1.580 evra, te je sudeći prema podacima starogradnja u ovom gradu skuplja od novogradnje.

nekretnine
foto: Kurir televizija

Međutim, na Tviteru se pokrenula rasprava oko cene jer se navodno za 100.000 ne može naći stan koji ispunjava kriterijume pojedinih zainteresovanih kupaca.

- Tražim stan za drugaricu. Napišem da smo u potrazi za stanom ne skupljim od 100.000 evra, da nije prvi i da nije poslednji sprat, kao i da su papiri čisti. Pogađate, nudili su mi samo prizemlje, poslednji sprat, papirološki nesređene i skuplje od 100.000. Nije čak ni smešno - piše u objavi koja je pokrenula lavinu komentara.

- Ima li šta sestro u tim ponudama do 80.000 da su papiri čisti i da nije suteren - piše u prvom komentaru dok je autorka u drugom dodala da drugarica ne želi prizemlje kao i da ima prava da za svoje pare bira šta će.

Mnogi su je posavetovali da napiše da traži prizemlje do 50.000 evra te i da će dobiti suprotne ponude one koje joj trebaju.

- Ti lepo napiši da tražiš prizemlje do 50.000 € i dobićeš baš to što ti treba - stoji u jednom od komentara, dok su se korisnici dotakli i cena vikendica u ovom gradu.

- Tražim nedavno vikendicu za proslavu do 150 evra na obodu grada. Javlja se zena "inboks", pišem joj, kaže 20km od grada cena 250 evra.

Neki komentari su bili i duhoviti.

- Pa za te pare može da kupi celu ulicu u mom selu.

Kurir.rs

Bonus video:

00:33

Agent za nekretnine pojasnio situaciju podizanja cena: Vlasnici preferiraju Ruse jer oni ne pitaju za cenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track